Τέλος στην πρόωρη για 150.000 νέους συνταξιούχους με τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση

2014-08-12 15:12

Μελέτη για το ασφαλιστικό προτείνει την κατάργηση των ευνοϊκών διατάξεων για ανήλικες μητέρες, βαρέα και ανθυγιεινά από φθινόπωρο.

 

Οι προτάσεις γίνονται στο πλαίσιο μελέτης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για όλους κάτω των 60 ετών περιλαμβανομένων και των δημοσίων υπαλλήλων αλλάζοντας το όριο των 57 ετών για τους άνδρες και το 55 για τις γυναίκες.

Αύξηση του χρονικού ορίου για κατώτατη σύνταξη στα 20 χρόνια από 15 που είναι σήμερα. Κάτι τέτοιο επί της ουσίας σημαίνει πως προκειμένου κάποιος να βγει με την κατώτατη σύνταξη οφείλει να έχει συγκεντρώσει το λιγότερο 6.000 ένσημα από 4.500 που είναι σήμερα.

Μείωση στις συντάξεις αναπήρων καθώς, όπως αναφέρει η έκθεση, οι μισές αφορούν άνδρες έως και 53 ετών.

Δικαίωμα πρόσβασης του κράτους στα προσωπικά στοιχεία των οφειλετών του. Η προστασία των προσωπικών δεδομένων δεν θα ισχύει όπως συνέβαινε ως σήμερα.

Στο στόχαστρο της μελέτης βρίσκονται οι ανήλικες μητέρες, οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά, οι ασφαλισμένοι πριν από το 1983, οι ένστολοι αλλά και περίπου 150.00 άτομα για τιαοποία ως σήμερα ίσχυαν ευνοϊκές ρυθμίσεις συνταξιοδότησης.

Πηγή : www.exedra.gr