Σφοδρές επικρίσεις μετά τον σοβαρό τραυματισμό οδηγού της F1

2014-10-07 16:16

23:07 | 06 Οκτ. 2014

Σφοδρές επικρίσεις έχει δεχθεί η FIA για τον τραυματισμό του Γάλλου οδηγού της Marussia Ζιλ Μπιανκί στο γκραν πρι της Σουζούκα στην Ιαπωνία την Κυριακή. Το μονοθέσιο στον 44ο γύρο έφυγε εκτός ελέγχου και έπεσε πάνω σε γερανό που απομάκρυνε ένα άλλο μονοθέσιο που είχε προηγουμένως πέσει στα προστατευτικά ελαστικά.

Από τη σύγκρουση, ο 25χρονος Γάλλος υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και η κατάστασή του είναι «κρίσιμη αλλά σταθερή». Ο Μπιανκί έμεινε κάτι παραπάνω από πέντε ώρες στο χειρουργείο, μετά από την αξονική τομογραφία, η οποία έδειξε πως υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είχε αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Πλέον μπορεί να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη αν και υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί και δεύτερο χειρουργείο. 

 
 

Η ομάδα της Marussia εξέδωσε τελικά το μεσημέρι της Δευτέρας, ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστεί την κοινότητα και τους φιλάθλους της F1 για την υποστήριξή τους προς τον Ζιλ Μπιανκί, ενώ ζητά υπομονή όσον αφορά την ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

Επίθεση, όμως, κατά των διοργανωτών του Ιαπωνικού γκραν πρι, εξαπέλυσε ο θρυλικός οδηγός Αλαν Προστ, που επίσης είχε συγκρουστεί στο ίδιο Γκραν Πρι με τον Άυρτον Σέννα το 1990 και είχε βγει εκτός πίστας. Ο Γάλλος πρώην πιλότος χαρακτήρισε απαράδεκτη την είσοδο του γερανού στην πίστα καθώς και την μεγάλη παραμονή του, χωρίς να υπάρχει αυτοκίνητο ασφαλείας μέσα.

«Η είσοδος του γερανού στην πίστα και η παραμονή του σε αυτή χωρίς την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας είναι κάτι απαράδεκτο. Είναι ένας πραγματικά μεγάλο λάθος το οποίο δεν πρέπει να ξαναγίνει», είπε και συμπλήρωσε ότι «δεν θα ρίξω σε αυτούς την ευθύνη. Πραγματικά έχω μια αμφιβολία για το ποιος φταίει. Οι υπεύθυνοι του γκραν-πρι ή ο κομισάριος του».

Πηγή : tvxs.gr