ΣΥΡΙΖΑ: Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε το νέο μνημόνιο

2014-11-07 15:51
Η κυβέρνηση «βρίσκεται εγκλωβισμένη σε μια στρατηγική υποτέλειας», τονίζει η Κουμουνδούρου
Picture 0 for ΣΥΡΙΖΑ: Ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε το νέο μνημόνιο

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραδοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο Reuters πως θα υπάρχει περιορισμένη εποπτεία από ΕΕ και ΔΝΤ για μια ενδιάμεση περίοδο από έξι ώς 12 μήνες μετά τη λήξη του ισχύοντος προγράμματος, στο τέλος του έτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας πως με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters επιβεβαίωσε τη νέα μνημονιακή συμφωνία, με εποπτεία από τους δανειστές και παραμονή του ΔΝΤ διαψεύδοντας έτσι «τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί δήθεν εξόδου από το μνημόνιο, που προσφέρονται μόνο για φτηνή προεκλογική προπαγάνδα».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙZΑ υπογραμμίζει ότι στην κυβέρνηση «βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια στρατηγική υποτέλειας, που δεν δίνει λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ ταυτόχρονα στραγγαλίζει την κοινωνία και την οικονομία με δυσβάσταχτους φόρους, απολύσεις και ισοπέδωση των δημόσιων αγαθών».

Υπό αυτό το πρίσμα, η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να υπογράψει νέα μνημονιακή συμφωνία με τους δανειστές».

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας χθες Τετάρτη στο Reuters, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε: «Η Ελλάδα αναμένει μια ενδιάμεση περίοδο έξι έως 12 μηνών περιορισμένης εποπτείας από την ΕΕ και ΔΝΤ, μετά τη λήξη του ισχύοντος προγράμματος στήριξης στο τέλος του έτους, χωρίς την τρέχουσα 'μικρο-διαχείριση' από τους δανειστές».

Πηγή : www.voria.gr