Στο μεγάλο πανηγύρι των Υστερνίων Τήνου

2014-08-04 18:05

Στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής Υστερνίων Τήνου, στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού, στις 26 Ιουλίου, όλοι προετοιμάζονται μέρες πριν. Ενοριακή Επιτροπή, Σύλλογος Υστερνιωτών, κάτοικοι του χωριού και ενορίτες, σε μια εγρήγορση για να είναι όλα έτοιμα την κατάλληλη στιγμή, να ευχαριστήσουν τους προσκεκλημένους τους και να ευχαριστηθούν και οι ίδιοι.

Στην πλατεία δίπλα στο πρώην Δημοτικό Σχολείο, το οποίο άνθισε τον περασμένο αιώνα με πλήθος αποφοιτησάντων και σε ποιότητα εκπαίδευσης, έστρωσαν τραπέζια, κάλεσαν οργανοπαίχτες, εξυπηρέτησαν νέοι και νέες με χαμόγελο τους καλεσμένους και επισκέπτες τους, χόρεψαν με την καρδιά τους και γλέντησαν όπως καλά ξέρουν οι Τηνιακοί και οι Κυκλαδίτες.

Τα νοστιμότατα και καλοψημένα σπιτικά φαγητά, το άφθονο κρασί και το κέφι, δεν σου επέτρεπαν να αφήσεις το γλέντι και τη διασκέδαση και να αποχωρήσεις.

Ευχάριστα φιλόξενα και καλόκαρδα αντιμετώπιζαν οι εορταζόμενοι Υστερνιώτες, κάθε υπηρεσία και επιθυμία των συμμετεχόντων στο γλέντι τους.

Δεν έλειψαν και σπίτια που δέχτηκαν συγγενείς τους και φίλους τους στο στολισμένο ειδικά και περιποιημένο για την περίσταση σπιτικό τους, τηρώντας τα πατροπαράδοτα έθιμα των χωριών της Τήνου, προσφέροντας πλήθος ορεκτικών και φαγητών ευχάριστα στους καλεσμένους και επισκέπτες τους.

Απόλαυση η Τήνος με τα παραδοσιακά χωριά και τα έθιμά της, την ποιότητα ανθρώπων που διαθέτει, σκλαβώνει κάθε καλοπροαίρετο επισκέπτη και τον κάνει “τηνιακό” πιότερο απ' τους ντόπιους.

Νίκος Φώσκολος 

Πηγή : www.tiniaki.gr