Στο κυνήγι του κροκόδειλου το Ρέθυμνο

2014-07-07 16:22

Στον εντοπισμό του κροκόδειλου που εμφανίστηκε στο Ρέθυμνο έχουν επιδοθεί οι αρχές την ώρα που οργιάζουν οι φήμες για την ύπαρξη και δεύτερου ερπετού στην περιοχή.

Οι πυροσβέστες που τον εντόπισαν, όπως ήταν λογικό σάστισαν στη... θέα του δίμετρου ερπετού και παρόλο που στην αρχή θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα, διαπιστώθηκε ότι οι μάρτυρες ήταν αξιόπιστοι κι έτσι άρχισαν οι έρευνες.

Δηλώσεις έκανε και ο Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων, κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης, ο οποίος ανέφερε ότι «δύο πυροσβέστες που εκτελούσαν περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή του Φράγματος των Ποταμών, παρατήρησαν ένα κροκόδειλο περίπου 2 μέτρων να κινείται στην ξηρά και κατόπιν να βουτάει στη λίμνη του φράγματος!»

Τον παράξενο επισκέπτη εκτός από τους πυροσβέστες, είδε και μια παρέα παιδιών που περνούσε από το φράγμα και μάλιστα τον τράβηξε σε βιντεο που δημοσιεύτηκε στο rethemnosnews.

Υπάρχει και δεύτερος;
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ Λευτέρη Κοπάση ο οποίος μίλησε στο FlashNews: "Η αρμοδιότητα είναι της Πολιτικής Προστασίας και ειδικοί επί του θέματος είναι οι άνθρωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, εμείς εμπλεκόμαστε απλά επειδή το ερπετό βρέθηκε σε περιοχή ευθύνης του Ο.Α.Κ. Είμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε και όπου μας ζητηθεί".

Σε ότι αφορά τις τελευταίες φήμες ότι υπάρχουν παραπάνω από ένας κροκόδειλοι, ουδείς μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια, αν και όπως έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής, οι όποιες έρευνες θα πρέπει να γίνουν με γνώμονα το χειρότερο σενάριο, διότι όπως λέει και ο λαός μας: "Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν".

Πάντως μέσα στην ημέρα, αναμένεται ανακοίνωση από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Πολιτικής Προστασίας από το Ηράκλειο, για τα περαιτέρω...

Πηγή : www.news123.gr