Σε κρίση η Μπαρτσελόνα και αμφισβήτηση ο Λουίς Ενρίκε

2015-01-07 17:11

Ο διάδοχος του Θουμπιθαρέτα θα πρέπει επίσης να φροντίσει για την κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή σχέσεις μεταξύ του Λουίς Ενρίκε (φωτογραφία), που όλο και περισσότερο βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής, και τον Μέσι.


Σεισμός στη Βαρκελώνη: η Μπαρτσελόνα έδιωξε τον τεχνικό διευθυντή Άντονι Θουμπιθαρέτα, ο προπονητής Λουίς Ενρίκε βρίσκεται στη μέση «καταιγίδας» μετά την ήττα από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και, για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο Λιονέλ Μέσι έπαθε «γαστρεντερίτιδα», που κατά πάσα πιθανότητα προκάλεσε η διάρρηξη της σχέσης του με τον τεχνικό των «μπλαουγκράνα».

Ο καταλανικός σύλλογος ξεκίνησε  το έτος κατά το χειρότερο δυνατό τρόπο, δηλαδή με ήττα στο γήπεδο και διοικητική αναταραχή, ενώ η «σκοτεινή» περίοδος περιπλέκεται από την αναστολή μεταγραφικής δραστηριότητας του συλλόγου, μετά την απόφαση του CAS.

Η ήττα από τους Βάσκους, λοιπόν, που εμπόδισε τους «μπλαουγκράνα» να προσεγγίσουν στην κορυφή τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν η σπίθα που άναψε το φυτίλι της έκρηξης, έστω κι αν ο δρόμος στη Primera Division είναι ακόμη πολύ μακρύς.

Ο πρόεδρος Γιόζεπ Μαρία Μπερτομέου επισημοποίησε το διαζύγιο με τον Θουμπιθαρέτα, που φεύγει ύστερα από τετραετή θητεία, καθώς λήγει το συμβόλαιό του.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία της από το 1986 ως το 1994, πληρώνει τα υποτιθέμενα λάθη στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Ο διοικητικός σεισμός έπληξε επίσης τον Κάρλες Πουγιόλ: ο πρώην αμυντικός αποφάσισε να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του στη διοίκηση ύστερα από μόλις 3 μήνες συνεργασίας.

Στην πραγματικότητα όλες οι σχετικές αρμοδιότητες θα επαναπροσδιοριστούν, ενώ για το ρόλο του ποδοσφαιρικού διευθυντή ακούγεται ήδη το όνομα του Ραμόν Ροντρίγκεθ Βερντέχο «Μόντσι», που είναι ο τεχνικός διευθυντής στη Σεβίλλη.

Ο διάδοχος του Θουμπιθαρέτα θα πρέπει επίσης να φροντίσει για την κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή σχέσεις μεταξύ του Λουίς Ενρίκε, που όλο και περισσότερο βρίσκεται στο στόχαστρο της κριτικής, και τον Μέσι.

Ο Αργεντινός σταρ, που αρχικά ήταν στον πάγκο εναντίον της Σοσιεδάδ, δεν προπονήθηκε προχθές. Επισήμως, ο «Ψύλλος» εμφανίστηκε να υποφέρει από γαστρεντερίτιδα, αλλά στον Λουίς Ενρίκε δεν άρεσε η απουσία του και το γνωστοποίησε στο περιβάλλον του ποδοσφαιριστή.

Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε με ανοιχτές πόρτες για να προσφέρει στους νεαρούς φίλους της ομάδας την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους.

«Θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτή την προπόνηση. Δεν την έχω χάσει ποτέ, αλλά αυτές οι ατυχίες δεν μπορούν να προβλεφθούν. Ελπίζω ότι όλα τα όνειρα κάθε παιδιού έγιναν πραγματικότητα» έγραψε ο Μέσι στο Facebook.

Πηγή : www.naftemporiki.gr