Περιμένει τη Super League η ΕΠΟ για να ορίσει διαιτητές

2014-11-19 15:50
 

Τη συγκατάθεση  της Super League περιμένει η ΕΠΟ προκειμένου να αλλάξει την απόφασή της και να ορίσει, τελικά, διαιτητές προκειμένου να συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (22-23 Νοεμβρίου).

Ηδη οι ομάδες της Football League και η ίδια η διοργανώτρια του δεύτερου επαγγελματικού πρωταθλήματος αποφάσισαν ότι θέλουν να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημά της και ανέλαβαν την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων.

Πλέον, σειρά παίρνει η Super League, η οποία επρόκειτο να συνεδριάσει την Τετάρτη (19/11) παρουσία και των ιδιοκτητών των ομάδων. Και λέμε «επρόκειτο» γιατί ακόμα δεν υπάρχει η σχετική ανακοίνωση για την οριστικοποίηση της ημέρας και ώρας της σχετικής συνεδρίασης και πλέον το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεδρίαση.

Τι θα συμβεί; Ολα δείχνουν ότι η Super League θα εκδώσει μια ανακοίνωση, στο πνεύμα αυτής της Football League, με την οποία θα ζητά και αυτή από την ΕΠΟ να διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ασφαλή διεξαγωγή τους. Αλλωστε κενές ημερομηνίες δεν υπάρχουν στο καλεντάρι, ενώ εδώ και μέρες η Nova πιέζει ώστε να γίνουν οι αναμετρήσεις.

Στη συνέχεια, το «μπαλάκι» θα περάσει στην Ομοσπονδία, η οποία και - εκτός συνταρακτικού απροόπτου - θα αλλάξει την απόφασή της περί μη ορισμού διαιτητών, μέσω της οποίας έβαλε «λουκέτο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό αναμένεται να γίνει είτε την Τετάρτη (19/11) είτε το αργότερο την Πέμπτη (20/11) (ημέρα που συνήθως ορίζονται οι διαιτητές), χωρίς να χρειαστεί, καν, συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αλλά μέσω απόφασης της εκτελεστικής γραμματείας (του προεδρείου, δηλαδή) της ΕΠΟ.

Τα προβλήματα, φυσικά, δε θα έχουν λυθεί, ούτε η Πολιτεία και οι ΠΑΕ θα έχουν διασφαλίσει «τη λήψη άμεσων μέτρων με στόχο την προστασία των εμπλεκομένων, με οποιαδήποτε ιδιότητα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως ανέφερε η ΕΠΟ στην ανακοίνωση με την οποία αποφάσιζε το μη ορισμό διαιτητών. Aλλωστε, δεν έχει υπάρξει, καν, επαφή με την Πολιτεία!

Ωστόσο, θα έχει «ικανοποιηθεί» το δεύτερο σημείο της ανακοίνωσης, βάσει του οποίου, η ΕΠΟ θα περίμενε «και τις αποφάσεις των Προέδρων και ιδιοκτητών των ΠΑΕ των δύο Επαγγελματικών Λιγκών», τουλάχιστον όσον αφορά τους προέδρους.

Αλλωστε ήδη, η ΕΠΟ έχει δώσει το «ΟΚ» στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις να ορίσουν διαιτητές για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου (Ερασιτεχνικό), αν και την περασμένη Παρασκευή (14/11) τους είχε απαγορεύσει ρητά κάτι τέτοιο!

Πηγή : www.neakriti.gr