ΠΑΟΚ και Βέροια στην κορυφή

2014-09-29 18:26
ΠΑΟΚ και Βέροια στην κορυφή
 

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ, συνέτριψε 4-0 τον ΟΦΗ στην Τούμπα και βρίσκεται μόνος στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας, αήττητος με τη συμπλήρωση πέντε αγωνιστικών. Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα τον ακολουθεί η εκπληκτική εφέτος Βέροια, που νίκησε στην έδρα της τον ΠΑΣ Γιάννινα, πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη της σε πέντε αγώνες (έχασε μόνον από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη).

Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην ουραγό Νίκη Βόλου. Επικράτησε 1-0 με γκολ που σημείωσε ο Ατζαγκούν στο 42 Οι "πράσινοι"  είχαν κι άλλες  ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν.

Σπουδαίο «διπλό» πήρε η Κέρκυρα στη Λιβαδειά, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 3-2, με δύο γκολ του Χαβίτο (5', 61') και ένα του Μαρκόβσκι (39'). Τα γκολ της γηπεδούχου σημείωσε ο Κονέ (17', 70').

Στο Ηράκλειο Εργοτέλης  και  Παναιτωλικός έμειναν στο  1-1. Οι Αγρινιώτες είχαν απόλυτη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με τον Μορένο στο 24'. Ο Λυκογιάννης ισοφάρισε στο 60' για τους Κρητικούς.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στην επίθεση και σημείωσε τα 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Δύο γκολ πέτυχε ο Ρατς (2΄,43΄) και από ένα οι Μακ (27΄), Αθανασιάδης (45΄). Το θεαματικότερο ήταν το 4ο, που σημειώθηκε μετά από φάση διαρκείας και  τέσσερις τελικές προσπάθειες. Προηγήθηκαν στην ίδια φάση διαδοχικά δοκάρια του Κλαους και του Τζανδάρη, αλλά και απόκρουση του Λόρια σε εξ επαφής σουτ του Κάτσε.
 Στη Βέροια η τοπική ομάδα σημείωσε τα δύο γκολ της  μέσα σε δύο λεπτά (54΄ Κάμπορα, 55΄ Καλτσάς). Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 39' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντάσιου. Η Βέροια ήταν καλύτερη και διατήρησε από την αρχή την υπεροχή, όμως αυτή ήταν άκαρπη, ακόμη και όταν βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο β' ημίχρονο εκμεταλλεύθηκε την υπεροχή της.

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει την Δευτέρα με την αναμέτρηση Καλλονή – Πανθρακικός.

Στους αγώνες του Σαββάτου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 0-1
(87' Μπαράλες)

Πανιώνιος - Ξάνθη 1-1
(33' πεν. Κολοβός - 7' Καπετάνος)

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0
(29' Καραμάνος)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ............... 13
2. Βέροια.............. 12
3. Ολυμπιακός...... 10
-   Ατρόμητος....... 10
-   Παναθηναϊκός...10
-   Κέρκυρα........... 10
7. Αστέρας............. 9
8. Καλλονή*........... 7
-   Πανιώνιος.......... 7
10. ΟΦΗ................ 6
 -     Ξάνθη............. 6
12. ΠΑΣ Γιάννινα.... 5
-     Πανθρακικός*... 5
14. Εργοτέλης........ 4
15. Πλατανιάς......... 3
  -   Παναιτωλικός.....3
17. Λεβαδειακός..... 2
18. Νίκη Βόλου....... 0

* Καλλονή και Πανθρακικός έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Πηγή : www.sofokleousin.gr