Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταματήσει να υπάρχει

2014-07-08 17:05

12:33 | 08 Ιουλ. 2014
Τελευταία ανανέωση 12:33 | 08 Ιουλ. 2014

Ανοιχτό θέμα, χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, την ύπαρξη ή μη ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, υποστήριξε πως δε θα μπορούσε κανείς ούτε να διανοηθεί ότι δεν θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ του 48% αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για το ΠΑΣΟΚ του 8%. «Η άποψή μου είναι ότι (το ΠΑΣΟΚ) πρέπει να σταματήσει να υπάρχει. Έκανε μια ιστορική διαδρομή. Τα κόμματα δεν είναι αιώνια, απαραβίαστα και θρησκευτικές έννοιες» τόνισε χαρακτηριστικά.

 
Ο πρώην υπουργός διευκρίνισε πάντως, ότι η θέση του αυτή αφορά τις επόμενες εκλογές και πως το ΠΑΣΟΚ με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση προκειμένου να εξαντλήσει όλη την τετραετία. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός πως στο ΠΑΣΟΚ έχει τεθεί το θέμα των συμμαχιών κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνει πως ο χώρος είναι ακόμα ζωντανός.
 
Ο πρώην υπουργός θύμισε σε «διάφορα άτομα» που λένε το ένα ή το άλλο για το ΠΑΣΟΚ, πως δεν είναι αυθύπαρκτα καθώς υπάρχουν επειδή χρησιμοποιούν το ΠΑΣΟΚ και με αυτή την έννοια, «η παρουσία τους στη δημόσια ζωή είναι αμφίβολη». Μάλιστα πρόσθεσε πως το επιχείρημα της «αιωνιότητας» ενός χώρου ξεπερνά την πολιτική και αγγίζει μεταφυσικές έννοιες.
 
«Δεν είναι απαραίτητο για να ευδοκιμήσει η Ελλάδα και η δημοκρατία, να υπάρχει ένα ΠΑΣΟΚ που θα έχει ως ηγέτες τον κ. Σκανδαλίδη και την κ. Γεννηματά» πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται στα συγκεκριμένα πρόσωπα επειδή οι τοποθετήσεις τους στο Πολιτικό Συμβούλιο φιλοξενούνται σε δημοσιεύματα του Τύπου.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να ηγηθεί του όποιου νέου σχήματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε πως η απόφαση ανήκει στο Συνέδριο ενώ εκτίμησε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «μπορεί να έχει και δίκιο» πως με τον τρόπο που γίνεται η συζήτηση περί αλλαγής ηγεσίας, είναι «γελοία και προσβλητική».
 
Αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, εξέφρασε την άποψη ότι μόνα τους τα καταστήματα θα πρέπει να αποφασίζουν ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά και το κράτος να επιβλέπει μόνο την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. Στο επιχείρημα των επιχειρηματιών πως αυξάνεται πολύ το κόστος και θα οδηγηθούν στο λουκέτο, ο Θεόδωρος Πάγκαλος τόνισε: «Τι μας ενδιαφέρει; Όποιος έχει αυξημένο κόστος λειτουργίας να κλείσει. Επιχείρηση δεν είναι; Το κράτος πρέπει να προστατεύει τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους ηλικιωμένους, τους συνταξιούχους τους αρρώστους, όχι όσους έχουν επιχείρηση».

Πηγή : tvxs.gr/