Ο Τσίπρας προτείνει τον Κουβέλη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας… μετά τις εκλογές

2014-06-30 17:20
Alexis-Tsipras-Fotis-Kouvelis.jpg

Η στρατηγική της διαμόρφωσης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα αποτρέψει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, περνάει εκ των πραγμάτων μέσα από τις… διαθέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς. Κάποιοι περισσότερο μετριοπαθείς πολιτικοί αναλυτές, και γνώστες των ιδιαίτερων συσχετισμών που διαμορφώνονται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, θεωρούν ότι… το αυτό συμβαίνει και σε σχέση με το μέλλον της Κεντροαριστεράς.

Ίσως γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων”, κερδίζει έδαφος το τελευταίο διάστημα στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η σκέψη να προταθεί από την Αξιωματική Αντιπολίτευση για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης, και να δεσμευτεί για την υπερψήφισή του μετά από πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Η προώθηση του Φώτη Κουβέλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας εκτιμάται ότι θα κλείσει το ρήγμα που υπάρχει στον χώρο της Κεντροαριστεράς, θα επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να εμφανιστεί ως ο ηγέτης που διαμορφώνει τις εξελίξεις, και θα επιβραβεύσει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ για μια συνεπή, πολυετή διαδρομή αξιοπρέπειας στον δημόσιο βίο.

Το σκηνικό το οποίο διαμορφώνεται, θυμίζει έντονα την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου το 2009 να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει τον Κάρολο Παπούλια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά από βουλευτικές εκλογές, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ επανήλθε πανηγυρικά στην εξουσία.

Η πρόταση για την προεδρική υποψηφιότητα Κουβέλη εκτιμάται ότι θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό αέρα, ενώ θα του χρησιμεύσει και στις πολιτικές συνεργασίες μετά τις εκλογές, ώστε ακόμη κι αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, να είναι εφικτή η συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας από την Κουμουνδούρου.

Πηγή : arouraios.gr