Οι δημοτικοί συνδυασμοί των Βριλησσίων για τις εκλογές του Μαίου 2014.

2013-11-07 18:07

Μέχρι στιγμής, γιατί ακόμα όλα είναι ρευστά.

Πρώτα από όλα, όλοι περιμένουν το νομοσχέδιο που θα φέρει στη βουλή ο υπουργός Εσωτερικών και θα αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών.

Φήμες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια, ένα για τους υποψήφιους δημάρχους και ένα για τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Δήμαρχος θα εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή όποιος συγκεντρώσει το 42%, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με το σύστημα της απλής αναλογικής και αφού ο συνδυασμός που ανήκουν έχει ποσοστό πάνω από 5%.

 

Ας πάμε όμως στους δημοτικούς συνδυασμούς της πόλης μας.

Η «Νέα Πνοή» με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, θα κατέβει με υποψήφιο δήμαρχο τον νυν, Κώστα Ιωαννίδη.

Η κίνηση δημοτών « Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας» χωρίς πολιτική στήριξη, αφού ο υποψήφιος δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης, έχει διαχωρίσει τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ.

Η κίνηση πολιτών «Δράση για μια Άλλη Πόλη» κατεβαίνει με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Τσούτσια, με πολιτική στήριξη από κόμματα της Αριστεράς, εντός και εκτός βουλής.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων» κατεβαίνει με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Βήττο, με πολιτική υποστήριξη από το Κ.Κ.Ε.

Ο συνδυασμός «Τα Βριλήσσια των Πολιτών» θα κατέβει με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Ζήση, χωρίς μέχρι στιγμής πολιτική στήριξη.

 

Πάμε τώρα σε δύο νέους συνδυασμούς οι οποίοι θα κατέβουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο ένας είναι του πρόσφατα αποχωρήσαντα από τον δημοτικό συνδυασμό του δημάρχου, Κώστα Παπασπηλίου, για όσους δεν τον γνωρίζετε να σας πούμε ότι είναι ο μακροβιότερος δημοτικός σύμβουλος της πόλης μας, αφού εκλέγεται από το 1982, ενώ έχει διατελέσει αντιδήμαρχος από το 1999 με δήμαρχο τον Σταμάτη Λώλα, μετέπειτα με δήμαρχο τον Αργύρη Ντινόπουλο και τέλος στην πρώτη τετραετία του νυν δημάρχου Κώστα Ιωαννίδη.

Δεν γνωρίζουμε εάν θα έχει πολιτική στήριξη από κάποιο κόμμα, πάντως ήδη έχει αρχίσει να συμπληρώνει το ψηφοδέλτιό του.

Ο δεύτερος είναι του Θέμη Μουμουλίδη, για όσους δεν τον γνωρίζετε, είναι συγγραφέας-σκηνοθέτης που έχει ανεβάσει μεγάλες θεατρικές παραστάσεις και στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» με καταξιωμένους ηθοποιούς, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέων Βριλησσίων και παλαιός αθλητής της ομάδας χάντμπολ του συλλόγου.

Από ότι γνωρίζουμε ο συνδυασμός έχει ήδη νοικιάσει κτίριο, όχι σε κεντρικό σημείο και οι πληροφορίες λένε ότι θα κατέβει με την πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος έχουμε πληροφορία ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στις εκλογές να κατέβει και τρίτος νέος συνδυασμός, αλλά γιαυτό περισσότερα αργότερα.