Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης εφ' όλης της ύλης

2014-08-04 17:57
Picture 0 for Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - κυβέρνησης εφ' όλης της ύλης
Νέα κατά μέτωπο επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις, το «δήθεν τέλος των μνημονίων και την εξορία της τρόικας στο Παρίσι», αλλά και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς η Κουμουνδούρου επιμένει ότι «τα νούμερα για την εκλογή δείχνουν ότι δεν βγαίνουν και δεν αργεί η στιγμή που θα αποτελέσουν παρελθόν».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί εναγωνίως να γαντζωθεί στην εξουσία επενδύοντας αποκλειστικά σε επικοινωνιακά παιχνίδια» καθώς βρίσκεται σε αδιέξοδο, ενώ σηκώνει το γάντι στη κριτική που δέχθηκε για την υποστήριξη της πολιτικής που ακολούθησε η εκ’ νέου πλέον …χρεοκοπημένη Αργεντινή, υπογραμμίζοντας ότι «εκπρόσωποι της κυβέρνησης έσπευσαν να επιτεθούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωση της Αργεντινής, συντασσόμενοι ευθέως και ανερυθρίαστα με τους κερδοσκόπους των αγορών».
 
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει, τόσο το νέο «Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης» του Γκίκα Χαρδούβελη για το οποίο σημειώνει ότι «δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας» όσο και το πολυνομοσχέδιο «που δείχνει την άρρηκτα δεμένη σχέση και αγαστή συνεργασία κυβέρνησης-τρόικας για τη συνέχιση του μνημονίου».
 
Απάντηση Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ
 
Στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, δηλώνοντας:
«Στον ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να κρύψουν το νούμερο των 150.000 λιγότερων ψήφων που έλαβαν στις ευρωεκλογές, γεγονός που πυροδότησε μπαράζ εσωκομματικών αμφισβητήσεων στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα.
 
Προς το παρόν, τα μόνα νούμερα που δεν βγαίνουν είναι αυτά που παρουσιάζουν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στην Αργεντινή και να δικαιολογήσουν τις απόψεις του κ. Τσίπρα περί λατινοαμερικάνικων «εναλλακτικών δρόμων», για «έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή», σύμφωνα με το «παράδειγμα της Αργεντινής».
 
Τώρα, όλοι γνωρίζουν πως όταν ο κ. Τσίπρας εκστόμισε την περίφημη φράση «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή», το εννοούσε...».
Πηγή : www.voria.gr