Μητσοτάκης: Κατεργαράκοι και απατεώνες σπίτι τους

2014-09-23 18:28

Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους Δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών Αρχών, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους 19 δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου που αντιτίθενται στους ελέγχους.


«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στο Σκάι.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες και από τους παράγοντες της αυτοδιοίκησης που διόρισαν τους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά, αφού γίνει προσεκτική τεκμηρίωση των δεδομένων.

Σχετικά με τη Ρένα Δούρου, εξέφρασε τη λύπη του γιατί τα μέχρι τώρα βήματά της δεν δείχνουν αντάξια των περιστάσεων του αξιώματος για το οποίο εξελέγη.

Συμπλήρωσε πως περιμένει να δει την τοποθέτηση της περιφερειάρχη Αττικής στο περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης.

Για τις υπολειπόμενες απολύσεις στο Δημόσιο που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του 2014 σημείωσε ότι «πιστεύει ότι θα γίνουν».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εκτίμησε πως είναι δυνατό να βρεθούν οι 180 βουλευτές, υπό την προϋπόθεση να υπάρχει ορατότητα για την επόμενη ημέρα.

Τόνισε πως ρόλο θα παίξει και το πρόσωπο που θα προταθεί, προσθέτοντας πως η υποψηφιότητα μπορεί να προέρχεται και έξω από το χώρο της πολιτικής, ή να μην είχε απαραίτητα πρωταγωνιστικό ρόλο κατά τα προηγούμενα χρόνια στον πολιτικό στίβο.

Χριστοφιλοπούλου: Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα ο ΣΥΡΙΖΑ
Κριτική στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και σε 19 δημάρχους, για τη στάση τους στο θέμα της επανεξέτασης των συμβάσεων, άσκησε και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, τονίζοντας, ότι «προτάσσουν τα στήθη τους για να μην επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων» και διερωτήθηκε λέγοντας «πόσο δημοκρατικό και αριστερό είναι να μην επιτρέπεται ο νόμιμος έλεγχος από τα αρμόδια όργανα του κράτους;».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου πρόσθεσε, ότι «θα περίμενα η κ. Δούρου να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες και να ανοίξει τις πόρτες της περιφέρειας και των δήμων για τα ελεγκτικά όργανα του κράτους», ενώ για το ίδιο θέμα κατηγόρησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «αφού δήλωσε περιέργως άγνοια, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, συγχέοντας το συγκεκριμένο θέμα με την αξιολόγηση».

Τόνισε δε, ότι «η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μισθολογικές ή υπηρεσιακές κυρώσεις», πρόσθεσε ότι «άλλωστε αυτό το σύστημα αξιολόγησης είναι μεταβατικό και πολύ σύντομα θα φέρουμε το νέο πάγιο σύστημα αξιολόγησης».

Τέλος, είπε, ότι θα έρθει ρύθμιση με την οποία θα εισαχθεί η πρόληψη στην καταπολέμηση του φαινομένου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών και πως πριν από κάθε πρόσληψη, η υπηρεσία θα πρέπει να έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της πλαστότητας.

Πηγή:in.gr