Μεϊμαράκης προς τους βουλευτές: Δεν θα πάρετε καινούργιο αυτοκίνητο!

2014-08-08 19:43

bothl660_0.jpg

Καινούργια αυτοκίνητα περίμεναν, καινούργια αυτοκίνητα δεν θα λάβουν. Μια καλοκαιρινή, δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς τα αυτοκίνητα που τους έχουν διατεθεί και τα οποία σκόπευαν να αντικαταστήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα παραμείνουν… ως έχουν.

Τι ακριβώς συνέβη: το leasing για τα βουλευτικά αυτοκίνητα έληγε τον Σεπτέμβριο του 2014, έτσι άπαντες περίμεναν να αλλάξουν αυτοκίνητο. Για λόγους οικονομίας, όμως, υπήρξε ετάθεση της ημερομηνίας για το τέλος του 2015.

Η σχετική απόφαση εκδόθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μειμαράκη και δημοσιεύτηκε ήδη στον κόμβο της «κοινοβουλευτικής διαφάνειας» και αναφέρει χαρακτηριστικά πως «οι συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης αυτοκινήτων Ι.Χ. για βουλευτές και ευρωβουλευτές που λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνονται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2015».

Περίπου 500.000 ευρώ εκτιμά η Βουλή πως θα εξοικονομήσει από αυτό το μέτρο, ενώ θυμίζουμε πως η παροχή αυτοκινήτων στους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές που γίνεται με τη μέθοδο του leasing κοστίζει στον ελληνικό λαό περίπου 3 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Πηγή : arouraios.gr