Θριαμβευτής ο Παναθηναϊκός με 2-1 μέσα στην Τούμπα

2014-11-10 18:33

Παίζοντας σωστά το χαρτί των αντεπιθέσεων, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 επί του ΠΑΟΚ, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη του για φέτος ήττα  και μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά από την κορυφή στους 6 βαθμούς.

Έφεραν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν οι πράσινοι που προηγήθηκαν δύο φορές με Ατζαγκούν (51') και Καρέλη (78'), κάνοντας σωστή διαχείριση του αγώνα, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους.

Αντέδρασε ο ΠΑΟΚ που ισοφάρισε σχετικά γρήγορα με χτύπημα φάουλ του Περέιρα (63'), χωρίς να μπορεί όμως να βρει διαδρόμους στην άμυνα του τριφυλλιού.

Στους δύο βαθμούς μειώθηκε η διαφορά του δικεφάλου από τον Ολυμπιακό (22-20) ενώ στους 16 και την πέμπτη θέση ανέβηκε ο Παναθηναϊκός.

Οι σχηματισμοί των ομάδων

Με 4-3-2-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης. Γλύκος στο τέρμα και Σπυρόπουλος, Βίτορ, Κατσικάς, Κίτσιου στελέχωσαν την αμυντική γραμμή με τον Κάτσε να έχει ρόλο αμυντικού χαφ. Αριστερά του και δεξιά του κινήθηκαν οι Τζιόλης και Τζανδάρης αντίστοιχα, με τους Σαλπιγγίδη, Γκολάσα να πλαισιώνουν τον Αθανασιάδη.

Με παρόμοιο σχηματισμό παρατάχθηκε και ο Παναθηναϊκός από τον Γιάννη Αναστασίου, με τους πράσινους να έχουν μαζευτεί περισσότερο στα μετόπισθεν. Ο Στιλ κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα των Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή και Μπούρμπου να είναι μπροστά του. Πράνιτς, Μπούι και Δώνης ήταν η τριάδα του κέντρου, με τους Κλωναρίδη και Ατζαγκούν να κινούνται στο πλάι του σέντερ φορ Καρέλη.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε ρυθμό σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες (περισσότερο τον ΠΑΟΚ) να προσπαθούν να παίξουν γρήγορα τη μπάλα.

Μάλιστα, οι δύο αντίπαλοι είχαν από μία καλή στιγμή στο πρώτο δεκάλεπτο. Αρχικά ο Σαλπιγγίδης έπιασε «αέρα» από πλεονεκτική θέση μετά τη σέντρα του Κίτσιου στο 6', ενώ ο Παναθηναϊκός έφτασε ακόμα πιο κοντά στο γκολ στο 7'.

Ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Δώνης πήρε την κεφαλιά με το πίσω μέρος του κεφαλιού του μάλιστα, αλλά ο Κάτσε παρενέβη και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω.

Αυτές ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές του πρώτου 45λέπτου, με την εικόνα του ματς από εκείνο το σημείο και μετά, να δείχνει τον ΠΑΟΚ να πιέζει και τον Παναθηναϊκό να περιμένει στον αγωνιστικό χώρο.

Οι πράσινοι έκλειναν καλά τους χώρους, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι επιτίθονταν είτε με μακρινά -άστοχα- σουτ είτε από τα άκρα για να βρουν χώρο για μια καλή σέντρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Κατσικάς (Μάρτενς 80'), Βίτορ, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Γκολάσα, Αθανασιάδης (Παπαδόπουλος 57'), Σαλπιγγίδης (Περέιρα 57')

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίλντενφελντ (Τριανταφυλλόπουλος 74'), Κουτρουμπής, Κλωναρίδης (Πέτριτς 60'), Δώνης, Μπούι, Ατζαγκούν, Πράνιτς (Λαγός 68'), Καρέλης

Πηγή : www.action24.gr