Η Ουρουγουάη υπερασπίζεται τον Σουάρες

2014-06-27 16:06
Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, υπερασπίστηκε τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος δέχεται σφοδρές επικρίσεις για την ενέργειά του να δαγκώσει τον Τζόρτζιο Κελίνι στον αγώνα με την Ιταλία.

 

«Εμείς δεν τον επιλέξαμε επειδή είναι ένας καλός φιλόσοφος, ένας μηχανικός ή επειδή έχει καλούς τρόπους, αλλά διότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης» δήλωσε ο Μουχίκα, απηχώντας την άκρως προστατευτική στάση που υπάρχει στην Ουρουγουάη για τον εξαιρετικό αλλά ενίοτε με περισσή επιθετικότητα ποδοσφαιριστή.

 

«Εγώ δεν είδα κάποιο δάγκωμα, είδα όμως να δίνουν μεταξύ τους πολλές κλωτσιές και χτυπήματα κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί» δήλωσε ο Μουχίκα στους δημοσιογράφους. «Στο ποδόσφαιρο διδάχτηκα ότι υπακούμε σε αυτά που λέει ο διαιτητής» είπε.«Αν αρχίσουμε να λαμβάνουμε αποφάσεις στο ποδόσφαιρο με βάση το τι λέει η τηλεόραση, τότε θα υπάρχουν φορτία ποινών».

 

Ο αρχηγός της «τσελέστε», Ντιέγκο Λουγκάνο, σε συνέντευξη Τύπου στο Νατάλ μετά από την προπόνηση της Ουρουγουάης, ήταν εξίσου προστατευτικός για τον συμπαίκτη του, αντιμετωπίζοντας τις ερωτήσεις Άγγλου δημοσιογράφου.

 

«Είναι σαφές ότι ο θρίαμβος της Ουρουγουάης δεν σας κάνει ευτυχισμένο, είναι προφανές στο πρόσωπό σας», είπε ο Λουγκάνο. «Καταλαβαίνω ότι η φιγούρα του Σουάρες πουλάει γιατί είναι πολύ χαρισματικός ... Είμαι ήρεμος γιατί ξέρω ότι ο Λουίς θα βρει τον εαυτό του και θα έχει επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γι΄ αυτό οι άνθρωποι φοβούνται» πρόσθεσε ο Λουγκάνο.

Πηγή : www.dealnews.gr