Με 64,5% έναντι των δύο εσωκομματικών του αντιπάλων επανεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής δεξιάς και βάζει πλώρη για τις εθνικές εκλογές ο Νικολά Σαρκοζί που φαίνεται ότι επιστρέφει δριμύτερος στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας.
Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έκανε μια πολύ καλή αρχή για να επιστρέψει θριαμβευτικά στην ενεργή πολιτική σκηνή, βάζοντας πλώρη από τώρα για τις εθνικές εκλογές του 2017.

Η δημοτικότητα του Νικολά Σαρκοζί, παρά τα πρόσφατα σκάνδαλα για κρυφό ταμείο στην προεκλογική καμπάνια του 2012, τις υποκλοπές και το «δωράκι» του Καντάφι, δεν φαίνεται να επλήγη στις τάξεις των ψηφοφόρων του κόμματος UMP, καθώς τον επανεξέλεξαν πρόεδρο με 64,5%. Ετσι, ο Σαρκοζί κέρδισε τους δύο αντιπάλους του, τον Μπρουνό Λε Μερ και τον Ερβέ Μαριτόν για το χρίσμα του UMP. Για την ιστορία, ο Λε Μερ πήρε το 29,18% των ψήφων, ενώ ο Μαριτόν περιορίστηκε στο 6,32%.

Η συμμετοχή στην ψηφοφορία ήταν πολύ υψηλή και έφτασε το 58,1%, ξεπερνώντας την αντίστοιχη του 2012, όπου είχε αγγίξει το 54%.

Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, ορισμένοι αναλυτές δήλωναν πριν γίνει γνωστό το αποτέλεσμα ότι ο Σαρκοζί χρειαζόταν να εξασφαλίσει τουλάχιστον το 70% αυτή τη φορά ώστε να λάβει το χρίσμα του UMP για τις προεδρικές εκλογές.

Τα 268.000 μέλη του συντηρητικού κόμματος ψήφισαν μέσω Ίντερνετ, από χθες, Παρασκευή, το βράδυ και μέχρι σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδας), για να εκλέξουν τον αρχηγό τους.

Πηγή : www.parapolitika.gr