Ευρωλίγκα-Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

2014-07-10 16:52

Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη φάση των Ομίλων της Ευρωλίγκα κληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα, την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, την Μπάγερν Μονάχου και την Τουρόβ και το superbasket.gr σάς δίνει μία πρώτη γεύση από τους αντιπάλους του «τριφυλλιού».

Μπαρτσελόνα: Είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε φάιναλ φορ και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στοχεύει ψηλά. Οι «μπλαουγκράνα» την σεζόν που ολοκληρώθηκε χάλασαν όσα έχτιζαν στον ημιτελικό της Ευρωλίγκα με την Ρεάλ, αλλά πήραν… εκδίκηση από από τους Μαδριλένους στην σειρά των τελικών της ACB. Ο Κώστας Παπανικολάου δίνει… γαλανόλευκο στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η οποία έχει ήδη αποκτήσει τον Τζάστιν Ντόελμαν κι έχει αποχαιρετήσει τους Βίκτορ Σάδα και Τζέικομπ Πούλεν.

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ: Οι αναμετρήσεις της Φενέρ με τον Παναθηναϊκό θα είναι και πάλι ξεχωριστές. Ο Παναθηναϊκός, όπως και πέρσι θα βρει στον δρόμο του τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και όπως και πέρσι, η συγκίνηση αναμένεται να πιάσει… κόκκινο. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο «Ζοτς» φέτος «χτίζει» την ομάδα που επιθυμεί. Ο Ρίκι Χίκμαν, ο Αντριου Γκάουντλοκ ο Μπόγκτνα Μπογκντάνοβιτς, ο Σερχάτ Τσετίν και ο Τσαν Αλτιντίγκ θα φορούν αγωνίζονται τη νέα σεζόν υπό τις οδηγίες του Σέρβου κόουτς, ο οποίος έδειξε την πόρτα της εξόδου στους Λίνας Κλέιζα, Μπο ΜακΚάλεμπ, Μπάρις Ερμίς και Ιλκάν Καραμάν και φιλοδοξεί να οδηγήσει τους Τούρκους στη Μαδρίτη.

Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο: Οι Ιταλοί έχασαν την περσινή σεζόν τη μεγάλη ευκαιρία. Το φάιναλ φορ πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους, αλλά η Μακάμπι Τελ Αβίβ τους απέκλεισε στα προημιτελικά… σπάζοντας την έδρας τους. Για ακόμη μία σεζόν θα αναζητήσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω έχοντας ως εφόδιο την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος ύστερα από 18 χρόνια μετά αλλά όχι και στην σύνθεσή τους τούς Κιθ Λάνγκφορντ και Κέρτις Τζέρελς.

Μπάγερν Μονάχου: Αποτελεί μία ανερχόμενη δύναμη του μπάσκετ, αλλά η κληρωτίδα δεν ήταν τόσο ευγενική μαζί της. Οι Βαυαροί την σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκαν στην Ευρωλίγκα με wild card, αλλά με την πορεία τους απέδειξαν πως δίκαια βρέθηκαν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.  Η Μπάγερν Μονάχου πήρε το πρωτάθλημα Γερμανίας ύστερα από 59 χρόνια, αλλά τη νέα σεζόν θα αναζητήσει νέο… κινητήριο μοχλό, καθώς ο Μάλκομ Ντιλέινι αποτελεί παρελθόν για την ίδια.

Τουρόβ: Πήρε το πρωτάθλημα Πολωνίας ύστερα από πολλά χρόνια, αλλά μόνο… τρόμο δεν προκαλεί. Η Τουρόβ πολύ δύσκολα θα κοιτάξει στα μάτια την Μπαρτσελόνα, τον Παναθηναϊκό και την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ενώ είναι πιθανόν να μετατραπεί στον… σάκο του μποξ του Ομίλου.

Πηγή : www.superbasket.gr