ΕΠΟ: ψάχνει ενόχους για το (φριχτό) 10-0 από τους Ελβετούς, με κινήσεις ηλιθιότητας…

2014-10-13 17:53

 

EPO_new_807_355Δεν πρόκειται για αγώνα… πόλο, αλλά για φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου, μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων.

Έλληνες και Ελβετοί αποφάσισαν να δώσουν δύο φιλικά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους και, ενώ το ένα ματς ήρθε ισόπαλο με 2-2, στο άλλο, οι …ρολογάδες μας τσάκισαν! Η ελληνική ομάδα έχει δικαιολογία, ότι έπαιζε με δέκα παίκτες -λόγω αποβολής (σε φιλικό!)- αλλά… τι να λέμε.

Διαβάστε την είδηση όπως την έδωσε η ΕΠΟ:

«Βαριά ήττα με σκορ 10-0 γνώρισε η Εθνική Νέων στον δεύτερο και τελευταίο εκτός έδρας φιλικό αγώνα με αντίπαλο την αντίστοιχη της Ελβετίας…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική μας αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 38΄ λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα του… Η καλύτερη στιγμή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν το δοκάρι του… στο 54΄…

Η σύνθεση της Εθνικής…

«Όπως στο προηγούμενο ματς, έτσι και στο σημερινό ξεκινήσαμε νωθρά, με τη διαφορά ότι τώρα το πληρώσαμε, καθώς δεχθήκαμε γκολ σχεδόν σε κάθε επίθεση των αντιπάλων. Με το 5-0 στη ημίχρονο και το αριθμητικό μειονέκτημα επήλθε η κατάρρευση στο δεύτερο 45άλεπτο. Είχαμε απαράδεκτη αγωνιστική συμπεριφορά και έλλειψη πειθαρχίας. Οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία σε όλους τους τομείς αν θέλουμε να βελτιωθούμε. Ελπίζω η ήττα αυτή να γίνει ένα καλό μάθημα για όλους», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Τζαλακώστας».

Βέβαια, καμία ήττα δεν είναι ντροπή. Τέτοια ήττα όμως, με… δέκα γκολ σαν σε αγώνα πόλο, είναι φρίκη.

Η ΕΠΟ εξέδωσε και νέα ανακοίνωση, αργότερα, όπου επισημαίνεται:

«Το αποτέλεσμα αυτό θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την προσεχή Τρίτη (14/10), σύμφωνα με όσα θ΄ αναφέρονται στην εισήγηση που θα υποβληθεί στα μέλη του Συμβουλίου από τους υπεύθυνους της αποστολής που ταξίδεψε στην Ελβετία».

Αρνούμαστε να στοχοποιήσουμε αυτά τα νέα παιδιά που έπαιξαν στο συγκεκριμένο φιλικό με τους Ελβετούς. Μπορεί να βρέθηκαν σε άσχημη μέρα -ναι. Μπορεί να είναι… άμπαλλα -κάτι που δεν βαραίνει τα παιδιά, αλλά αυτούς που τα επέλεξαν αν και, μάλλον δύσκολο να μην το κατέχουν το άθλημα. Μπορεί, μπορεί, πολλά μπορεί. Αλλά να «δίνεις» στην ρωμαϊκή αρένα το μέλλον (σου, ως ΕΠΟ), μάλλον ηλίθιο ακούγεται! Αυτά.

Βαγγέλης Μελέκογλου

Πηγή : thepaper.gr/