Γέφυρες ΣΥΡΙΖΑ σε όσους καταψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας

2014-10-15 17:12
Ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα ανοίγει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ σε όσους καταψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σκληρή απάντηση από Καλαντζή - Διαμάχη Σκουρλέτη-Βούλτεψη για... μύγες και λάσπες
Picture 0 for Γέφυρες ΣΥΡΙΖΑ σε όσους καταψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εν μέσω της πολιτικής θύελλας που ξέσπασε από τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, για τα περί χρηματισμού βουλευτών από επιχειρηματίες ενόψει της Προεδρικής εκλογής, ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, κάνει σαφές άνοιγμα σε όσους βουλευτές καταψηφίσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα προτείνει η συγκυβέρνηση.

«Είναι διακηρυγμένη επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η ευρύτερη συμπαράταξη των δυνάμεων στην πορεία προς τις εκλογές. Δεν νομίζω ότι κανείς θα εκπλαγεί αν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βρεθούν δυνάμεις ευρύτερες που αυτή τη στιγμή δεν είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν κάποιος δεν θεωρήσει ότι είναι σημαντικό να τερματιστεί αυτή η πολιτική και ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κόβει τις γέφυρες συνεργασίας μαζί μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, μιλώντας στον Real FM.

Στο πλαίσιο των συμμαχιών που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται και η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, στην οποία διαπιστώθηκε κοινή γραμμή των δύο κομμάτων τόσο για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων όσο και για τη μη ψήφιση οποιουδήποτε υποψηφίου ΠτΔ προτείνει η κυβέρνηση.

Για αργυρώνητους βουλευτές μιλάει ο Καλαντζής

«Όποιοι από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι καταψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά κατέβουν ως υποψήφιοι βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αργυρώνητοι», τόνισε σε συνέντευξή του στο Real FM ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής.
 
Παράλληλα, ο κ. Καλαντζής έδωσε συνέχεια στη χθεσινή δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ζητώντας την παραίτηση του βουλευτή.
 
«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ζητήσει την παραίτηση του κ. Σκουρλέτη, γιατί αυτό που γίνεται είναι στα όρια του Γκεμπελισμού. Προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να εκβιάσουν τους Έλληνες βουλευτές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Τέλος, σχολιάζοντας τα σενάρια ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει την εκλογή του προέδρου με 175 βουλευτές, μιας και αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι προφυλακισμένοι, ο κ. Καλαντζής επισήμανε ότι «Ο πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί με 180 Έλληνες βουλευτές. Πρέπει να είναι της ευρείας αποδοχής του ελληνικού λαού».
 
Απάντηση έδωσε, λίγο αργότερα, ο κ. Παππάς, μέσω του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού, επισημαίνοντας ότι «σε καμιά περίπτωση τοποθετήσεις όπως αυτή του κ. Καλαντζή δεν πρόκειται να μας πτοήσουν να συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο».

Διαμάχη Σκουρλέτη-Βούλτεψη για... μύγες και λάσπες

Η χθεσινή δήλωση του Π.Σκουρλέτη για τον «κουμπαρά» επιχειρηματιών, προκειμένου να βρεθούν οι 180 βουλευτές για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνεχίζει να προκαλεί έντονη διαμάχη ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Όταν ο κ. Σκουρλέτης ρωτήθηκε από τον ΣΚΑΪ για τη χθεσινή δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά πως «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» και πρόσθεσε ότι «αυτό το λέω για τον κύριο Σαμαρά που έχει κατηγορηθεί από τον κύριο Μητσοτάκη ότι είχε ρίξει το 1993 την κυβέρνηση με τέτοιες μεθόδους».

«Είναι πρωτοφανείς οι χθεσινές δηλώσεις του κύριου Σαμαρά. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει την έρευνά της», πρόσθεσε.

Στον κ. Σκουρλέτη απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Σοφία Βούλτεψη, χαρακτηρίζοντάς τον λασπολόγο. «Δεν μπορείς να λες ελαφρά τη καρδία σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο και με βάση μη επιβεβαιωμένα ρεπορτάζ, τέτοια πράγματα για χρηματισμό βουλευτών. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται, και οποίος έχει τη λάσπη λασπώνει. Αυτή η συμπεριφορά είναι πρωτοφανής στην Ευρώπη και τον κόσμο, μόνο ο Μπέπε Γκρίλο έχει παρόμοια», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι συμπεριφορά αυτή, αποτελεί περιφρόνηση προς το δημοκρατικό πολίτευμα και τον κοινοβουλευτισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ακτιβισμό του πεζοδρομίου και τώρα πέρασε στον ακτιβισμό της λάσπης. Προσπαθούν να στοχοποιήσουν ανθρώπους, να τους λασπώσουν ώστε ο λαός να έχει στον νου του ότι ο βουλευτής ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι επειδή θέλει τη σταθερότητα της χώρας αλλά επειδή χρηματίστηκε. Είναι σχέδιο ανωμαλίας», συμπλήρωσε η ίδια.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για «σχέδιο ανωμαλίας» και κινδυνολογίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει, όπως είπε, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές την ώρα που η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη τα πρώτα βήματα εξόδου, τηρώντας στο έπακρον τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

«Είναι σημαντικό να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα είναι ανεύθυνη», κατέληξε.

Πηγή : www.voria.gr