Βγάζουν τον ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις

2014-11-13 16:55
Βγάζουν τον ΕΝΦΙΑ από τις 100 δόσεις
Σε τροπολογία για αλλαγή του νόμου προσανατολίζεται το υπουργείο οικονομικών προκειμένου να αποτρέψει την απώλεια δημόσιων εσόδων μέσα από την εφαρμογής της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 100 δόσεις. 
Αφού ψηφίστηκε ο νόμος της ρύθμισης και αφού εκδόθηκαν όλες οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομικών, Συνειδητοποιεί ότι στην ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν να ενταχθούν και οφειλές που δεν έχουν καταστεί ακόμα ληξιπρόθεσμες όπως είναι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ, η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών  προσώπων αλλά και οι δύο τελευταίες δόσεις του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων. Για να μην ενταχθούν και αυτές οι οφειλές στη ρύθμιση των 100 δόσεων κάτι που θα επιφέρει μεγάλη απώλεια εσόδων απαιτείταΙ τροπολογία το ταχύτερο δυνατό καθώς η ηλεκτρονική εφαρμογή μέσα από την οποία θα ρυθμιστούν οι οφειλές ήταν προγραμματισμένο να ενεργοποιηθεί ακόμα και αύριο. Πριν από λίγο το υπουργείο οικονομικών έδωσε διευκρινίσεις με non paper στο οποίο αναφέρει

Σχετικά με δημοσιεύματα, διευκρινίζεται ότι:

– Δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων όπως και οι όροι του διακανονισμού αποπληρωμής οφειλών προς το δημόσιο. Παραμένουν από 72 έως 100.

– Η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση του Σεπτεμβρίου εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.

– Οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.

Πηγή : www.nafpaktianews.gr