Αποχαιρετούμε τον πρωθυπουργό με Καλαματιανό μαντίλι

2015-01-12 16:08
 
Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από το ευρώ έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, από την Καλαμάτα, διαμηνύοντας σε υψηλούς τόνους πως αυτό που πρόκειται να βγει από την Ελλάδα "είναι το μνημόνιο και ο κ. Σαμαράς από την εξουσία".
Μιλώντας στο… "σπίτι του πρωθυπουργού" ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλέστηκε το δημοτικό τραγούδι "φέρε μου ένα μαντίλι να δέσω στο λαιμό" λέγοντας χαρακτηριστικά: "πριν το δέσουμε να αποχαιρετίσουμε να καλαματιανό μαντίλι" τον Αντώνη Σαμαρά.

"Δεν υπάρχει περίπτωση grexit"
Με αφορμή την αντιπαράθεση για την εκροή καταθέσεων και το Grexit, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως "δεν υπάρχει περίπτωση Grexit" επικαλούμενος δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν, ενώ συνέχισε λέγοντας: " Επικίνδυνη ανοησία το Grexit, δηλώνει ο Σούλτς.

Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, διακηρύσσει ο Μοσκοβισί.Καμιά διάσπαση της Ευρωζώνης, δεν υπάρχει σχέδιο Β, ξεκαθαρίζει ο Ντράγκι.

Το Βερολίνο ανοιχτό στο διάλογο με την Αριστερά, υποχρεώνεται να παραδεχτεί ο γερμανικός τύπος". Σ' αυτό το πλαίσιο είπε πως ακόμα και ο κ. Χαρδούβελης και ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισαν ότι η ρευστότητα στις τράπεζες δεν σχετίζεται με τις εκλογές και ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες.

"Και μόνο ο κύριος Σαμαράς της μαύρης προπαγάνδας, μαζί με τους πιο μαύρους Ευρωπαίους αυτουργούς της λιτότητας, επιμένει στο παραμύθι με τους δράκους.

Ανίκανος να καταλάβει αυτό που όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν καλά: Ότι το 2015 δεν είναι 2012", είπε.
"Αυτοδυναμία για να διαπραγματευτούμε το βραχνά του χρέους"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να δώσουν αυτοδυναμία στο κόμμα τους, σημειώνοντας πως είναι "η αυτοδυναμία της δημοκρατίας, του λαού, απέναντι στους δανειστές με τους οποίους θα διαπραγματευτούμε την απαλλαγή από το βραχνά του αβίωτου χρέους".

"Καταδικάζουμε τις δολοφονικές ενέργειες"
Απόλυτα θεσμικός, και με αφορμή το αιματοκύλισμα στη Γαλλική πρωτεύουσα, αφού καταδίκασε τις δολοφονικές ενέργειες, ξεκαθάρισε πως "δεν θα επιστρέψουμε στο μεσαίωνα που οραματίζονται οι τρομοκράτες. Δεν θα καταργήσουμε το κράτος δικαίου, όπως αυτοί επιθυμούν και επιδιώκουν.

Και δεν θα ενδώσουμε στις φωνές του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που χρησιμοποιούν το αθώο αίμα για τον στιγματισμό, την περιθωριοποίηση και την καταστολή της διαφορετικότητας. Το αφήνουμε αυτό στον κύριο Σαμαρά".

Στο ίδιο μήκος κύματος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός "Έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία. Τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών.Η γαλλική τραγωδία ως επιχείρημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ!Η πολιτική χυδαιότητα, σε όλο της το μεγαλείο".

"Υπάρχει δεξιός που να πιστεύει τον κ. Σαμαρά;"
Προχωρώντας σε ένα γενναίο άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα λέγοντας πως "έχει και το δούλεμα ακόμα τα όριά του".

"Πιστεύει αλήθεια ότι υπάρχει άνθρωπος, ακόμα και ο πιο σκληρός δεξιός, που να τον πιστεύει; Πόσα ψέματα τέλος πάντων πρέπει να τραβήξει κάποιος για να καεί στο παιγνίδι του κυρίου Σαμαρά;" διερωτήθηκε, θυμίζοντας το email Σαμαρά για το οποίο ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να επιβάλει 49 δεσμεύσεις για νέα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται περικοπή συντάξεων, κατάργηση επικουρικών, εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, νέους φόρους και απολύσεις.

Οι 5 δεσμεύσεις
Τέλος, προανήγγειλε τις δεσμεύσεις του κόμματός του, σημειώνοντας, ότι δεσμεύεται για:

-την εφαρμογή μιας Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής,

-την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου,

-τη σύνταξη του αγρότη και της αγρότισσας.

-ότι θα στηρίξουμε κάθε νέο που θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική παραγωγή μέσω της τράπεζας επενδύσεων

-ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και χωραφιού", για να καθησυχάσει πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Πηγή : www.oneminute.gr