Αγωγή κατά του Στέφανου Χίου από τον Γιώργο Πατούλη

2014-10-09 17:15

xios11Mε μήνυση και αγωγή απαντά η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σε νέα συκοφαντική ανάρτηση της ιστοσελίδας makeleio.gr του γνωστού δημοσιογράφου Στέφανου Χίου.

 

Mε μήνυση και αγωγή θα απαντήσει άμεσα η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στο συκοφαντικό περιεχόμενο νέας ανάρτησης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα makeleio.gr, όπου αναφέρεται ψευδώς περί δήθεν εξυπηρέτησης εργολαβικών συμφερόντων και μαύρου χρήματος ύψους 20 δισ. ευρώ, καθώς και για σχέση χορηγίας από μεγάλη επιχείρηση της πόλης.

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια της σχεδόν 8ετούς μέχρι σήμερα θητείας τους, δεν προχώρησαν σε καμία παράνομη ενέργεια όσον αφορά στα ζητήματα των χρήσεων γης και δεν εξυπηρέτησαν κανένα εργολαβικό συμφέρον. Ενώ οι χορηγίες των ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα όρια της πόλης μας προς το Δήμο, κατευθύνονται αποκλειστικά είτε στη χρηματοδότηση έργων είτε κοινωνικών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Γι’ αυτό και θεωρεί απαράδεκτη και επιλήψιμη την ανάρτηση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, η οποία χωρίς να διαθέτει κανένα στοιχείο, παρά μόνον τις αόριστες και αστήρικτες καταγγελίες του κ. Κλαπάκη, δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, προχωρά σε αναρτήσεις που θίγουν με το περιεχόμενο τους την ηθική ακεραιότητα και την υπόληψη της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου.

Πέραν, όμως, της συκοφαντικής διάστασης του συγκεκριμένου κειμένου, υπάρχει και η φαιδρή.

Γιατί περί φαιδρότητας πρόκειται όταν:

α) η αξιοπιστία μιας ανάρτησης στηρίζεται στα όσα λέει ο συγκεκριμένος σύμβουλος, ο οποίος έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια σε περισσότερες από 300 προσφυγές σε βάρος αποφάσεων της Διοίκησης, οι οποίες έχουν όλες απορριφθεί.
β) γίνονται αναφορές σε μαύρο χρήμα ύψους 20 δισ. ευρώ, όταν όλοι γνωρίζουν πως το σύνολο της αξίας γης όλου του Αμαρουσίου, δεν φτάνει το ποσό αυτό. Όσοι, λοιπόν, μιλούν για μαύρο χρήμα ύψους 20 δισ. ευρώ, συνειδητά ψευδολογούν με στόχο να συκοφαντήσουν τη Διοίκηση Πατούλη.

Τέλος, όσον αφορά στις καταγγελίες του Δ. Κλαπάκη, σε βάρος του Δημάρχου, ότι δεν έχει κάνει τίποτε για να απομακρύνει τις παράνομες χρήσεις του MALL, κι αυτές είναι αναληθείς, γιατί το Υ.ΠΕ.Κ.Α με έγγραφο που απέστειλε (Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, 26/2/2014, Αρ. Πρωτ. 10064, στο πλαίσιο διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, επεσήμανε ότι η απόφαση 376/2014 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το The Mall όπως και τα υπόλοιπα κτίρια του Ολυμπιακού Χωριού Φιλοξενίας Δημοσιογράφων (καθώς και τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί με βάση τον Ολυμπιακό Νόμο). Συνεπώς δεν τίθεται θέμα κατεδάφισης τους.

Με βάση τα παραπάνω επιβεβαιώνεται ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου κινείται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.

Πηγή : arouraios.gr