Έξι εκ. ευρώ σε λογαριασμούς του Καρατζαφέρη

2014-11-17 18:22
Αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα βρίσκεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής, που επικαλείται πληροφορίες από τα πρώτα ευρήματα των ερευνών των Ορκωτών Λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι σε λογαριασμούς στο εξωτερικό του κ. Καρατζαφέρη έχουν ήδη εντοπιστεί 6 εκ. ευρώ, που βρίσκονται κατατεθειμένα σε τράπεζες οι οποίες εμπλέκονται σε μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες και για άλλες περίεργες διαδρομές των χρημάτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι λογιστές κάνουν φύλλο και φτερό και άλλα περιουσιακά στοιχεία του κ. Καρατζαφέρη, τα οποία υπολογίζονται σε 20 εκ. ευρώ.

Τα κακουργήματα τα οποία φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσει, αν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, είναι αυτά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αλλά και της υποβολής αναληθούς «πόθεν έσχες», αφού επί συνεχή χρόνια δεν δήλωνε την υπεράκτια στην οποία εμφανίζεται ως δικαιούχος, καθώς και της παράβασης του νόμου για τις offshore.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγή από τη Βουλή την οποία επικαλείται η εφημερίδα, ο κ. Καρατζαφέρης θα συμπαρασύρει και στενό συγγενικό του πρόσωπο στην υπόθεση.

Πηγή : www.nooz.gr/