Άγριος καυγάς στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ

2014-09-06 22:59
 
 
 
 

Άγριος καυγάς στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ΝΑΤΟ.

Η δήλωση Δρίτσα στη Βουλή για ανάγκη εξόδου της χώρας από τον ευρω-ατλαντικό θεσμό προκάλεσε την αντίδραση της Κυβέρνησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, και ενώ απουσίαζε ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος για να παραστεί στη σύνοδο ΝΑΤΟ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί αν το κόμμα του είναι «υπέρ του να μείνουμε ή να φύγουμε» από τον ευρω-ατλαντικό θεσμό.

«Η θέση μας είναι αυτή που αποφασίστηκε στο συνέδριο» απάντησε ο κ. Δρίτσας, σημειώνοντας με νόημα: «να ξεκινήσει διαδικασία απεμπλοκής ΝΑΤΟ».

«Θέλατε να διοργανώσετε πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, τώρα θέλετε να διαλύσετε το ΝΑΤΟ. Έχετε το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσού» σχολίασε ο Α. Γεωργιάδης.

«Έχουμε υπεύθυνη στάση. Δεν θα διαλύσουμε το ΝΑΤΟ, αλλά το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί… Εμείς λέμε ότι το ΝΑΤΟ γεννά πολέμους» ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι απόψεις αυτές επικίνδυνες για τη χώρα και την περιοχή» παρενέβη και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Πηγή: newsit.gr