«Ναι» Βενιζέλου σε συγκυβέρνηση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

2015-01-16 10:19

Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει μια  κυβέρνηση εθνικής ενότητας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρινίζοντας πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει ως κορμό ή τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία,

Ο κ.  Βενιζέλος μιλώντας στο  Ηράκλειο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση του ΠΑΣΟΚ με την Κρήτη σημειώνοντας πως οι Κρητικοί μπορούν να ξεχωρίσουν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ από τον  Γιώργο Παπανδρέου.

Ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας κι ευρύτερης συνεργασίας. Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουμε την προσπάθεια, όχι για να στηρίξουμε το πρόγραμμά, του αλλά για την εθνική στρατηγική».

Στη συνέχεια τόνισε πως «εμείς δεν κάνουμε καλλιστεία, αλλά πολιτική».

Βενιζέλος

«Επιμένω σταθερά σε όσα ζητούσαμε ήδη από το 2012: Κυβέρνηση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου που πιστεύουν ή λένε ότι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ.

«Τελεία. Όσοι θέλουν, όσοι μπορούν, όσοι αισθάνονται χρήσιμοι, μπορούν να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια. Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχουν ούτε “όροι  ΣΥΡΙΖΑ“, ούτε “όροι ΠΑΣΟΚ”. Ένας είναι ο όρος: να υπάρξει η σαφής και υπεύθυνη βούληση όλων να ακολουθηθεί η μόνη ασφαλής εθνική στρατηγική που μας βγάζει στο ξέφωτο, εντός Ευρώπης, με τη χώρα όρθια», ανέφερε ακόμα ο κ. Βενιζέλος.

Βενιζέλος

Ο κ. Βενιζέλος ρωτήθηκε και αν θα συνεργαζόταν ξανά με τη  Νέα Δημοκρατία απαντώντας: «Ομοίως σας απαντώ ό,τι και παραπάνω. Με μια προσθήκη. Η Ν.Δ. ανταποκρίθηκε, αργοπορημένα δυστυχώς, στο κάλεσμά μας. Προηγουμένως σας θυμίζω ότι ήταν αντιμνημονιακή και με “μισή καρδιά” έκανε τη στροφή υιοθετώντας τη στρατηγική μας, όταν είδε τα δύσκολα. Μαζί της είχε ανταποκριθεί και η ΔΗΜ.ΑΡ. αρχικά, που δεν ήθελε ωστόσο να χρεωθεί δυσάρεστα μέτρα, κι έτσι με την πρώτη ευκαιρία αποχώρησε και ακολούθησε τη γνωστή σε όλους μας πορεία.

Εμείς το 2012 επιμείναμε στην ανάγκη συμμετοχής και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αλλά αυτός αρνήθηκε κατηγορηματικά. Μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης επιμείναμε στην ιδέα της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή και της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς, δεν υπήρξε και πάλι ανταπόκριση».

Πηγή : www.paraskhnio.gr