Χειμώνας τρόμου για τη Μεγάλη Βρετανία;

2013-11-15 19:13

Χειμώνα τρόμου προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για την Βρετανία, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα αντιμετωπίσει μήνες με παγωμένους ανέμους και βαρύ χιόνι.

 

Πρόβλεψη : η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με αμείλικτες χιονοπτώσεις τον χειμώνα 2013-2014. Οι χιονοπτώσεις θα είναι σφοδρές κατά πολύ ανώτερες του μέσου όρου και οι θερμοκρασίες «θα βυθιστούν».

Οι επιστήμονες προειδοποιούν :  
Μακροπρόθεσμες προβλέψεις κάνουν λόγο για σφοδρές θύελλες από την Αρκτική οι οποίες θα φέρουν πολύ χιόνι, μέχρι τον Φεβρουάριο!
Προβλέψεις Χιονιού για το χειμώνα 2013 δείχνουν ότι μεγάλο μέρος της χώρας θα πληγεί πολύ έντονες χειμερινές βροχοπτώσεις με καμία χαλάρωση και τον επόμενο χρόνο.
Οι προειδοποιήσεις έρχονται καθώς οι θερμοκρασία έχει αρχίσει να πέφτει, ενώ την πρώτη γεύση θα πάρουν οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, ίσως την επόμενη εβδομάδα.
Ο James Madden, στις προβλέψεις του δήλωσε ότι η Βρετανία είναι υποψήφια για άφθονες χιονοπτώσεις αυτό το χειμώνα όπου το δριμύ ψύχος αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την άνοιξη.
Πρόσθεσε ότι η Βρετανία ίσως αντιμετωπίσει ένα σενάριο που δεν θα έχει καμμία σχέση με οτιδήποτε έχουμε βιώσει στη σύγχρονη εποχή.


Ο James Madden, τόνισε ότι θα ζήσουμε μια παρατεταμένη περίοδο με πολύ κρύο που είναι πιθανό να διαρκέσει όλο το χειμώνα μέχρι την άνοιξη. Το κρύο αυτό θα συνοδεύεται από μεγάλη χιονόστρωση, η οποία θα διαρκεί πολύ.
Ένα σενάριο παρόμοιο με αυτό του Δεκέμβριο του 2010 είναι πιθανό να συμβεί, αλλά σε μια πιο παρατεταμένη κλίμακα όσον αφορά τη συνολική διάρκεια.
 

Ο Ιανουάριος είναι πιθανό να φέρει τις χειρότερες καιρικές συνθήκες και η Βρετανία θα τρέμει σε κάτω του μέσου όρου θερμοκρασίες για τους επόμενους τρεις μήνες .
Είπε : « Αυτό θα είναι σίγουρα ένα ιστορικό ρεκόρ, είναι πιθανό να δούμε καιρικές συνθήκες με έναν από τους πιο κρύους και πιο χιονισμένους χειμώνες, σε ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα . "
Ο Jonathan Powell , στις προβλέψεις του για τις μετεωρολογικές υπηρεσίες Vantage, είπε ότι αυτός ο χειμώνας θα μπορούσε να είναι ο χειρότερος εδώ και δεκαετίες.
Είπε : « Ψάχνουμε κάτι στο ίδιο επίπεδο με το 2010 , όταν η Βρετανία επλήγη από  ιδιαίτερα κακές κακές καιρικές συνθήκες με μεγάλο πάγωμα.
« Το κομβικό σημείο σε αυτή τη φάση φαίνεται να είναι ο Ιανουάριος, όπου είναι πιθανό να δούμε σφοδρές χιονοπτώσεις και κάτω του μέσου όρου θερμοκρασίες.
" Αυτό είναι πιθανό να διαρκέσει πολύ καιρό, που σημαίνει ότι ίσως θα μπορούμε να μιλάμε για το χειρότερο χειμώνα εδώ και δεκαετίες."


Το Met Office ανακοίνωσε ότι υπάρχει μια πιθανότητα οι θερμοκρασίες να βυθιστούν κάτω του μέσου όρου για τις επόμενες 30 ημέρες με χιόνι στο δρόμο.

Η πρόβλεψη 30 ημερών αναφέρει : " Οι προϋποθέσεις δεν αναμένεται να είναι τόσο ήπιες όπως τις τελευταίες εβδομάδες , αντ 'αυτού, οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι λίγο πιο κάτω του μέσου όρου για την εποχή.
"Οι χιονοπτώσεις δεν είναι ασυνήθιστες για τα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.
Έτσι , με θερμοκρασίες που είναι πιθανό να είναι λίγο κάτω του μέσου όρου , η πιθανότητα να δούμε χιόνι σε όλη τη Βρετανία αυξάνει σε σχέση με τις τελευταίες εβδομάδες."
Οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για ένα ιδιαίτερα βαρύ χειμώνα με σάκους άμμου και περισσότερο αλάτι αποθηκευμένο σε σχέση με πέρυσι.
Περίπου το 95 τοις εκατό των συμβουλίων έχει διατηρήσει ή αυξήσει τα επίπεδα αποθεμάτων αυτό το χειμώνα.
Το ήμισυ των συμβουλίων σχεδιάζουν επίσης να μοιράζονται τους πόρους με τις γειτονικές περιοχές, ενώ μερικά έχουν υιοθετήσει νέες μεθόδους για την αντιμετώπιση του χειμώνα όπως GPS ανιχνευτές για άμμο.
Οι τοπικές αρχές χρησιμοποιούν επίσης υγρά μέσα αποπάγωσης, άλμη και κουφέτα αλατιού, που είναι πιο αποτελεσματικά στην διατήρηση των δρόμων ανοιχτών και δεν παρασύρονται εύκολα από την κυκλοφορία ή τον ισχυρό άνεμο.

 

Οι υπεύθυνοι των αεροδρομίων προειδοποίησαν ότι οι ακυρώσεις των πτήσεων ίσως είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των αντίξοων καιρικών συνθηκών.
Ο διευθυντής της British Airways Andy, είπε : «Δεν μπορώ να το εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου τα γραφεία δεν θα έχουν προσωπικό για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.»
Είπε BA εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο ορισμένες πτήσεις από το Χίθροου να κατευθύνονται προς το Gatwick, όταν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες .
Αλλά προειδοποίησε ότι αρκετοί ταξιδιώτες θα πρέπει από το Gatwick θα πρέπει να επιστρέψουν στο Heathrow για πτήσεις με ανταπόκριση.
Και πρόσθεσε : « Αναπόφευκτα θα υπάρξει αναστάτωση στο Heathrow , αν υπάρχουν προβλήματα αλλού."