Χαλάνδρι: Πολιτική σύγκρουση για τον ύμνο του ΕΑΜ στην παρέλαση

2014-10-29 18:44

xalandri

 

Υπό τον ύμνο του… ΕΑΜ έγινε σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, η παρέλαση στο Χαλάνδρι. Έτσι, από τα μεγάφωνα αντί να ακούγεται το εμβατήριο που συνοδεύει τις παρελάσεις, ακουγόταν ο ύμνος του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε την παρέλαση στο Χαλάνδρι με δηκτικό τρόπο γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter του: «Ήθελα νά´ξερα οι Δεξιοί του Χαλανδρίου που ψήφισαν αυτόν τον Δήμαρχο ή που απείχαν από τον β´ γύρο των εκλογών πώς αισθάνθηκαν σήμερα; Εύγε..» και συνέχισε με μία ακόμη ανάρτηση:«Όταν τελικά οι Συριζαίοι μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων εννοούν αυτό που είδαμε στο Χαλάνδρι. Εμφυλιοπολεμικό μίσος…Ψηφίστε τους!».

Το γεγονός αυτό προκάλεσε και την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter επιτέθηκε στον δήμαρχο Χαλανδρίου, κ. Ρούσσο: «Στο Χαλάνδρι ο ανταρσυοσυριζας δήμαρχος κ. Ρούσσος υποχρεωσε τα παιδιά να παρελάσουν με τον ύμνο του ΕΑΜ. Το αληθινό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν η πρώτη ανάρτησή του και ακολούθησε και δεύτερη: «Κάποιος ας πει στον ανιστόρητο δήμαρχο ότι την 28η δεν υπήρχε ΕΑΜ και οι τότε σύντροφοί του στα Σοβιέτ μοίραζαν την Πολωνία με τον Χίτλερ».

Ποιος είναι ο δήμαρχος Χαλανδρίου

Ο νέος δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος, υποστηριχθείς από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με την εκλογή του το πρώτο πράγμα που δήλωσε είναι ότι «κανένας πολίτης δεν θα μείνει χωρίς το σπίτι του, κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί πεινασμένο». Συμμετείχε το 1990 στην Πρωτοβουλία Πολιτών και στο περιοδικό «Ακροβασία στο Χαλάνδρι», στο κίνημα για την ένταξη στο σχέδιο του «Πεύκου Πολίτη», ίδρυσε τον σύλλογο εθελοντών «Τούφα», ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων ενάντια στην Ελευθέρα Πεντέλης και κυρίως μέλος του Συλλόγου Ρεματιάς.

Πηγή : lykavitos.gr