ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: Όποιος δεν έχει έρθει αδικεί τον εαυτό του

2014-08-08 19:11

tsipras agion oros

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από το μεσημέρι στο Άγιο Όρος στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης του στην μοναστική πολιτεία, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας. Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός από τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου στη Δάφνη και στη συνέχεια μετέβη στις Καρυές, όπου του έγινε η υποδοχή στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο, από τον πρωτεπιστάτη Συμεών, τα μέλη της ιεράς επιστασίας και τους αντιπροσώπους των είκοσι μονών.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν ο βουλευτής Α” Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα Θρησκεύματα Γιάννης Αμανατίδης, ο συντονιστής της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Λυκόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του, Νίκος Παππάς.

 

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αλέξης Τσίπρας προς τους αγιορείτες πατέρες, που τον υποδέχθηκαν στο κτίριο της Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη σημασία, τη μοναδικότητα και τη διεθνή ακτινοβολία του Αγίου Όρους.

Ο Τσίπρας εξέφρασε το θαυμασμό του στην υπερχιλιόχρονη παράδοση και προσφορά του Αγίου Όρους, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη ιστορική, πολιτισμική και θρησκευτική σημασία της Αθωνικής Πολιτείας και στην αντιφώνηση του μεταξύ άλλων σημείωσε: «Λένε πολλοί ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιο Όρος αδικεί τον εαυτό του. Εμείς λοιπόν επειδή δεν θα θέλαμε να είμαστε άλλο αδικημένοι, ήρθαμε στο “Αγιον Όρος και θέλω ειλικρινά να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκλησή σας αλλά και για τη θερμή υποδοχή σας» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι η ελληνική πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει αυτή την πολιτιστική κληρονομιά. Ο ειλικρινής σεβασμός με τον οποίο προσεγγίζουμε την ιστορία σας μας οδηγεί την διάθεση να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της ιεράς σας κοινότητας, από όποια θέση ο ελληνικός λαός επιλέξει να έχουμε ευθύνη στο απώτερο μέλλον».

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προσφώνησε ο πρωτεπιστάτης Συμεών, ο οποίος αργότερα τον συνόδευσε και τον ξενάγησε στον Ι. Ναό του Πρωτάτου, όπου φυλάσσεται η ιστορική εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τις μονές Σίμωνος Πέτρα, Καρακάλλου, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Ξενοφώντος, ενώ συναντήθηκε με τη διοίκηση και τις κρατικές δομές που εδρεύουν στο Άγιο Όρος (τελωνείο, λιμεναρχείο, κέντρο υγείας, αστυνομικό και πυροσβεστικό σταθμό). Σήμερα Πέμπτη θα διανυκτερεύσει στη μονή Καρακάλλου και αύριο Παρασκευή στη μονή Ξενοφώντος.

Πηγή : news.makedonias.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com