Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αποδεχθεί καμία συμφωνία με την τρόικα»

2014-12-01 18:04
 
«Μπορεί τα σκυλιά να ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά», διεμήνυσε, από τα Ιωάννινα, Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και της τρόικας, τονίζοντας ότι «σε μια παρατεταμένη επίδειξη απάνθρωπης αδιαφορίας, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν την ανθρωπιστική, την κοινωνική, την εθνική καταστροφή που προκαλούν». Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της περιφερειακής συνδιάσκεψης του κόμματος του , με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις, διεμήνυσε ότι ήρθε η ώρα που πρέπει να τελειώσει το δράμα που ζει η χώρα, επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί αίτημα εθνικό, κοινωνικό, καθολικό.

Παράλληλα, είπε ότι με τα δημοκρατικά όπλα, θα δοθεί μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση, και να βρεθεί στο προσκήνιο ο λαϊκός παράγοντας με την ετυμηγορία του. «Ο δρόμος που προτείνουμε δεν είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα. Ο δρόμος της αντίστασης, της ανατροπής, της ρήξης, της αλλαγής, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βγάλει τη χώρα και τους ανθρώπους από το φαύλο κύκλο της απόγνωσης».


Ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει, ως αξιωματική αντιπολίτευση, όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα. Παράλληλα επισήμανε , ότι σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα θεωρήσει δεδομένα και θα εφαρμόσει τα μέτρα, «που χαλκεύουν αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και τρόικα» ενώ πρόσθεσε: «Επειδή γράφτηκε ξανά ότι αυτό αποτελεί απαίτηση του Βερολίνου, θέλω να κάνω όσο γίνεται πιο καθαρή τη θέση μας:Τέτοια υπογραφή ντροπής, ας μην την περιμένουν από μας. Για υπογραφές ντροπής στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του εξέφρασε την εκτίμηση ότι, η χώρα βρίσκεται στο μεταίχμιο μιας μεγάλης αλλαγής, που έρχεται μέσα από την κοινωνία ,ενώ κάλεσε όλους να συμμετέχουν «μαζί» στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, γιατί το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Βούλτεψη: "Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει τι ξεπέρασε η χώρα"

«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ούτε πού βρισκόταν η Ελλάδα, ούτε τι ξεπέρασε, ούτε πού πηγαίνει. Τρομάζει τις αγορές και τους επενδυτές, αναμασά ένα ανύπαρκτο «πρόγραμμα», εκβιάζει πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη Δημοκρατία και τη σταθερότητα, κάνει το παν για να βυθίσει την πατρίδα μας στο πιο βαθύ σκοτάδι της ακυβερνησίας και του χάους», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα.

Η κ. Βούλτεψη με αιχμηρό τρόπο σχόλιασε ακόμη ότι «ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην Ιστορία ως ο μόνος αρχηγός αντιπολίτευσης που τορπίλιζε μέχρι την τελευταία ώρα το μέλλον της ίδιας του της χώρας.Γιατί επιμένει να βλέπει την καταστροφή της Ελλάδας ως προσωπική σανίδα σωτηρίας».
«Το σύνθημα του κ. Τσίπρα είναι «γαία πυρί μιχθήτω», κατέληξε.

Πηγή : www.express.gr