ΣΥΡΙΖΑ σε Αντώνη Σαμαρά: «Κάλεσε μας να μιλήσουμε χωρίς όμως τον Βενιζέλο»

2014-11-20 17:29

samaras-tsipras

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχτεί πρόσκληση συνάντησης από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εκφράζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Με ανοιχτή όμως ατζέντα. Θα πάμε και για τα θέματα της οικονομίας, θα πούμε καθαρά αυτό που πιστεύουμε», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης, εξειδικεύοντας ότι στο θέμα του χρέους και της εξόδου από την κρίση με μνημονιακή στρατηγική δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση. Δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστιακης συνεννόησης» επανέλαβε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι «ο λαός έχει να διαλέξει σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια. Αν γίνεται για εξεύρεση συνενόχων δεν θα έχει μικρό αντίκρισμα. Αν γίνει για να πάμε σε συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να είναι και θετικό».

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» σε τριμερή συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς θα έδινε μια στρεβλή εντύπωση συνάντησης των τριών κομμάτων. Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας. Oι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνουν αποστάσεις από μία τριμερή συνάντηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι αν είναι και ο κ. Βενιζέλος θα έχει άλλη μορφή. Είναι εντελώς διαφορετικο αν τον καλέσει μόνο ο κ. Σαμαράς και είμαστε ανοιχτοί.

Πηγή : arouraios.gr