ΣΥΡΙΖΑ: Χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς αποδείχθηκαν οι εξαγγελίες Σαμαρά στη ΔΕΘ

2014-10-07 16:07

«Χάντρες και καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς φορολογούμενους» χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τις εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ καθώς «σύντομα αποκαλύφθηκε η αλήθεια για τη συνέχιση φοροεπιδρομής με βάση τα στοιχεία του Προϋπολογισμού»

«Μετά τη δημοσίευση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού οι συγκεκριμένες εξαγγελίες πέφτουν στο κενό, αφού προβλέπεται αύξηση της φοροεπιδρομής το 2015, σε σχέση με το 2014. Τα συνήθη υποζύγια, θα κληθούν για ακόμη μια χρονιά να πληρώσουν το μάρμαρο, μέσω: • Της μονιμοποίησης του ΕΝΦΙΑ, ενός δημευτικού φόρου που υπερφορολογεί την μικρή και τη μεσαία ιδιοκτησία. Ο φόρος και ο εισπρακτικός του στόχος θα παραμείνει ως έχει και το 2015.

Της μονιμοποίησης της δήθεν Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία έληγε φέτος, με το περιτύλιγμα μιας δήθεν μείωσης. Της συνέχισης της παράλογης και αναποτελεσματικής πολιτικής μέσω της υπέρογκης αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (η οποία αύξηση μονιμοποιείται), με οριακές μειώσεις που δεν διορθώνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Της αύξησης των εσόδων στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ κλπ.) που σημαίνει νέα επιδρομή στα εισοδήματα των φτωχών νοικοκυριών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Οι εξαγγελίες του κ .Σαμαρά περί δήθεν μειώσεων στους συντελεστές φυσικών προσώπων εγκαταλείπονται, μπροστά στην αναγκαιότητα να υπηρετήσει τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια».

Πηγή : www.4news.gr