Στον αέρα ο προϋπολογισμός μετά την δικαίωση υπαλλήλων ειδικών μισθολογίων -«Τρύπα» άνω του ενός δισ. ευρώ

2014-06-30 17:15
Στον αέρα ο προϋπολογισμός μετά την δικαίωση υπαλλήλων ειδικών μισθολογίων -«Τρύπα» άνω του ενός δισ. ευρώ
Συναγερμός έχει σημάνει στο οικονομικό επιτελείο μετά τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν κλάδους εργαζομένων μετά τις προσφυγές για τις περικοπές στους μισθούς τους.
Οι αποφάσεις των δικαστηρίων που ορίζουν την αποκατάσταση των αποδοχών και την καταβολή αναδρομικών δημιουργεί δημοσιονομικό κενό και ήδη στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε η πρώτη εσωτερική σύσκεψη στο τέλος της εβδομάδας για να διαπιστωθεί το τι ακριβώς αναφέρουν οι οριστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να χαραχθεί η στάση που θα τηρήσει η κυβέρνησ

Όπως υπολογίζεται, το οικονομικό επιτελείο καλείται να αντιμετωπίσει δημοσιονομική «τρύπα» άνω του ενός δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τυχόν ευνοϊκές αποφάσεις για τους υπαλλήλους άλλων ειδικών μισθολογίων.

Σύμφωνα με το Mega, κυβερνητική πηγή στις Βρυξέλλες έκανε λόγο για αναζήτηση μέσης λύσης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα σεβαστούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά δεν θα τινάξουμε στον αέρα και τη δημοσιονομική πολιτική».

Σε συζητήσεις βρίσκονται σενάρια για επιστροφή αναδρομικών με δόσεις τα επόμενα έτη, συμψηφισμό του μερίσματος που έλαβαν οι ένστολοι πριν τις Ευρωεκλογές και επανεξέταση της εισοδηματικής πολιτικής στο Δημόσιο.

Πηγή : www.nafpaktianews.gr

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com