Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε άλλο Μνημόνιο

2014-10-22 15:40
Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε άλλο Μνημόνιο 
«Δεν πρέπει να πέσουμε ξανά σε πολιτική περιδίνηση και πολιτική αβεβαιότητα» - «Θα συνεχίσουμε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων»
"Δεν χρειαζόμαστε άλλο Μνημόνιο. Όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στη μετά Μνημόνιο εποχή" δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Συνέχισε, λέγοντας ότι την πόλωση κανείς δεν την θέλει, αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει και να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Υπογράμμισε ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια έγιναν πολλά και θα γίνουν περισσότερα, αρκεί "να μην πέσουμε ξανά σε περιδίνηση και πολιτική αβεβαιοτητα και να συνεχίσουμε το δρόμο των μεταρρυθμίσεων, γιατί αυτό είναι το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού".

Κάνοντας έναν πολύ σύντομο απολογισμό, υπογράμμισε ότι σε αυτά τα δυόμισι χρόνια πετύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει γίνει, παράλληλα με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανεβήκαμε 111 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας και θα συνεχίσουμε.

«Πετύχαμε πρωτογενή πλεονάσματα νωρίτερα από τον στόχο και τον επόμενο χρόνο μηδενίζουμε το έλλειμμα συνολικά και με τις πληρωμές του χρέους. Αυτά έδωσαν στη χώρα εικόνα αξιοπιστίας και ασφάλειας. Από αυτή την αναγενητική προσπάθεια για τη χώρα κερδίζουν όλοι. Ο τουρισμός κέρδισε ήδη, οι άλλοι κλάδοι θα ακολουθήσουν» σχολίασε.

Άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι υπάρχουν και κάποιοι που ειρωνέυονται ή προσπαθούν να καταργήσουν τέτοιες επιτυχίες: «Τους βρήκαμε απέναντι, όταν για παράδειγμα καταργήσαμε το καμποτάζ».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον τουρισμό, λέγοντας ότι υπήρξε το μεγάλο στήριγμα της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές και παραμένει η ατμομηχανή και ο μοχλός επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας.

Ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τόσο από ποσοτική όσο και από ποιοτική άποψη. Ο τουρισμός θα διαδραματίσει ρόλο καταλύτη και για άλλους κλάδους και θα δώσει δουλειές και έσοδα στο κράτος, αρκεί να διατηρήσουμε την σταθερή πορεία.

Πηγή : www.briefingnews.gr