Πρόθυμος να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης

2014-12-08 17:31


Πρόθυμος να συναντηθεί τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα όσο και με τους επικεφαλής όλων των συλλογικοτήτων «με τις οποίες βρισκόμαστε σε συζητήσεις, όπως είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι και σχήματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού σοσιαλισμού» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής σημειώνει: «Τις προγραμματικές συζητήσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση πραγματοποιεί εκ μέρους του κόμματός μας η αντιπροσωπεία που ορίσαμε».

Απαντώντας στους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος του που προκρίνουν εκλογή προέδρου Δημοκρατίας και αργότερα εκλογές σημειώνει: «η ΔΗΜΑΡ εμμένει στην απόφαση του συνεδρίου της να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας οποιοδήποτε πρόσωπο προταθεί από την κυβέρνηση. Όταν οι ασκούμενες πολιτικές διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα και εντείνουν τις πολώσεις, πώς να υπάρξει συνεννόηση;».

Εκτιμά, πάντως, ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα δεν θα κλείσει γιατί «η κυβέρνηση δύσκολα θα φέρει στη Βουλή συμφωνία για παράταση του Μνημονίου με εκλογική προοπτική προ των πυλών».

Πηγή : left.gr