Να χαθεί το εξάμηνο αποφάσισαν οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ

2014-07-08 16:55

emp

Υπερψηφίστηκε η πρόταση των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ να χαθεί το εξάμηνο στη χθεσινή γενική συνέλευση του τμήματος, στο κατάμεστο Μεγάλο Αμφιθέατρο Χημικών της οδού Πατησίων.

Συγκεκριμένα, στη γενική συνέλευση των φοιτητών με 184 ψήφους υπέρ πλειοψήφησε η πρόταση για απώλεια του εξαμήνου. Οι δύο άλλες προτάσεις -ήταν υπέρ της ολοκλήρωσης του εξαμήνου, αλλά με διαφορετική επιχειρηματολογία- μειοψήφησαν. Η πρόταση της παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ΕΑΑΚ έλαβε 70 ψήφους, ενώ του ΜΑΣ (ΚΚΕ) 60 ψήφους.

«Μετά από γενική συνέλευση του φοιτητικού σώματος της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη μέχρι τώρα υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και τη μελλοντική, στην οποία καλούμαστε να ενεργήσουμε, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ήδη χρονικά συμπιεσμένο εξάμηνο σπουδών και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα σπουδών μας, αποφασίζουμε να χαθεί το εξάμηνο» λέει η απόφαση της συνέλευσης των φοιτητών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερίδα καθηγητών διαφοροποιείται από τη απόφαση των φοιτητών καθώς εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο «ενοχοποιεί» τις κινητοποιήσεις που έγιναν και ακυρώνει την επαναστατική πρακτική των καταλήψεων που υιοθετούν ορισμένα πολιτικά κόμματα.

Πηγή: paraskhnio.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com