Μίτσελ: “Aς μην μιλάμε για φαβορί”

2014-12-16 16:03

Ο Μίτσελ παρουσιάστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος μιλώντας για τη κλήρωση με την ουκρανική Ντνίπρο, ενώ ελπίζει να μείνει και τη νέα χρόνια, καθώς είναι κάτι που το θέλουν και οι δύο πλευρές.

michel

 

Ο Μίτσελ, μιλώντας στο κανάλι του ΑΝΤ-1, είπε τα εξής: “Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, όχι επειδή είναι κακός ο αντίπαλος, αλλά επειδή εμείς νιώθουμε δυνατοί. Ας προσέχουμε όμως και ας μην μιλάμε για φαβορί. Την έχω δει να παίζει, αλλά θα είναι διαφορετική μέχρι την ώρα που θα συναντηθούμε. Δεν στέκομαι στην κλήρωση, εκείνο που θέλω είναι η ομάδα να τα πάει καλά”.

Ερωτηθείς για το κρύο που θα έχει τον Φλεβάρη στην Ουκρανία, ο Ισπανός τόνισε: “Σε όλη την Ευρώπη θα έχει κρύο εκείνη την εποχή. Έχουμε δει την πορεία του Ολυμπιακού κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες και δεν έχει επηρεαστεί από τον καιρό. Του ταιριάζουν πολύ αυτά τα παιχνίδια με ρωσικές και ουκρανικές ομάδες. Και στον Φουστέρ… πάνε αυτά τα ματς”.

 

Για τις πιθανότητες πρόκρισης είπε: “Όπως σε όλα τα νοκ άουτ ματς, έχουμε το 50%. Δεν στέκομαι στην κλήρωση, θέλω να τα πάμε καλά. Δεν θέλουμε να είμαστε εμείς η κακή έκπληξη”.

 

Όταν ρωτήθηκε αν θα είναι αποτυχία ο ενδεχόμενος αποκλεισμός από τους Ουκρανούς, απάντησε: “Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάμε για επιτυχία ή αποτυχία, όταν βρισκόμαστε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η επιτυχία και η αποτυχία κρίνονται στη λεπτομέρειες και υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Το καλύτερο είναι να είσαι κάπου στη μέση για να περιμένεις τα καλύτερα”.

 

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως η Ντνίπρο θα προέρχεται από διακοπή στο πρωτάθλημά της, επεσήμανε: “Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή της άλλης ομάδας. Μέχρι τότε έχουμε πολλά πράγματα να δούμε. Μας αρέσει το αποτέλεσμα της κλήρωσης, όχι επειδή θεωρούμαστε φαβορί, αλλά επειδή έχουμε το 50% για να προκριθούμε. Συμφωνούμε πως αν έχουμε την ίδια απόδοση που είχαμε στο Champions League, έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League”.

 

Στον Μίτσελ επισημάνθηκε πως ο Ολυμπιακός παρουσίασε αμυντικά προβλήματα στα προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς, με τον ίδιο να παραδέχεται: “Ναι, είχαμε προβλήματα στην άμυνα. Απέναντι όμως σε μεγάλες ομάδες τα καταφέραμε όπως μπορούσαμε. Πλέον έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε όπως πρέπει. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους αγώνες μας στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Θα έχουμε δύο παιχνίδια την βδομάδα μέχρι το τέλος. Θέλουμε να τα πάμε καλά”.

 

Ως παίκτης έχει κατακτήσει δύο Κύπελλα Κυπελλούχων και ρωτήθηκε αν μπορεί να κάνει πράξη το σύνθημα των οπαδών του Ολυμπιακού που μιλούν για κατάκτηση τίτλου… “Μακάρι, όλοι θέλουμε να είναι έτσι. Μία από τις δύο φορές είχα περάσει και από την Ουκρανία. Μακάρι να αλλάξουμε τους τύπους και να αλλάξουμε το σύνθημα και να κατακτήσουμε το τρόπαιο”, απάντησε γελώντας.

 

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στο… μέλλον του. Όταν λοιπόν, ρωτήθηκε αν ανησυχεί, απάντησε γελώντας ξανά: “Όχι, θα μείνω στη θέση μου” και λίγο αργότερα πρόσθεσε: “Μακάρι να συνεχίσω και του χρόνου… Ξέρω ότι και οι δύο θέλουμε. Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, αλλά αν κάτσουμε στο τραπέζι το θέμα θα έχει λήξει σε δύο λεπτά. Είναι καλές οι σχέσεις μας με τον σύλλογο και οι δύο έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο”.

 

Για την ενίσχυση της ομάδας είπε: “Η διοίκηση ασχολείται εδώ και ένα μήνα με αυτό το πράγμα και έχει ρωτήσει τη γνώμη μου για τους παίκτες που πρέπει να φύγουν ή για άλλους που πρέπει να αντικατασταθούν”, ενώ ρωτήθηκε ξεχωριστά για τον Αμπιντάλ: “Αν τελικά αποχωρήσει ο Ερίκ, θα προσπαθήσουμε να τον αντικαταστήσουμε με παίκτη ίσης εμπειρίας και ποιότητας”.

 

Για τη διαφορά που υπάρχει στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ελλάδα και την Ευρώπη εξήγησε: “Ίσως αυτή είναι μία ερώτηση που πρέπει να γίνει στους παίκτες. Σας διαβεβαιώνω ότι τα παιχνίδια προετοιμάζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει διαφορά αντιμετώπισης στα παιχνίδια, αφού βλέπουμε πως παίζουμε στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε την ίδια ψυχολογία σε όλες τις διοργανώσεις”.

 

Για την μάχη του τίτλου τόνισε: “Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Να παίζουμε όπως ξέρουμε και να παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο”.

 

Τέλος, σχολίασε και τις μεγάλες απαιτήσεις που έχει ο κόσμος του Ολυμπιακού: “Μου αρέσει που ο κόσμος είναι απαιτητικός. Δεν θα μπορούσαν να ζήσω χωρίς αυτό το άγχος, τον ανταγωνισμό και ούτε έχω μεγαλώσει σε άλλες καταστάσεις. Επίσης, ζω στο σπίτι μου και ξέρω τι σημαίνει πίεση”.

Πηγή : www.redvoice.gr