Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ παρέμβαση Γιούνκερ στα εσωτερικά της χώρας!

2014-12-13 09:13
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ παρέμβαση Γιούνκερ στα εσωτερικά της χώρας!

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Καρίτζης, με δύο συνεχόμενες αναρτήσεις του στο Twitter αναφέρει: «Ο Γιούνκερ επεμβαίνει στα της Ελλάδας. Ως εκ της θέσης του οφείλει ουδετερότητα όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν η ΕΕ σέβεται τα μέλη της πρέπει να παραιτηθεί». Σημειώνει ακόμη πως «ο Γιούνκερ ελέγχεται για τα πεπραγμένα του στο Λουξεμβούργο. Τώρα κάνει τον έπαρχο Ελλάδας». 

Ταυτόχρονα, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Κατρούγκαλος, με ερώτησή του, ζητά από την Κομισιόν να πάρει θέση. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι η στάση Γιούνκερ έρχεται μετά τη δήλωση στήριξης της εκπροσώπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρντ προς τον Έλληνα υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα, τον οποίο και χαρακτήρισε ως «συνειδητό ευρωπαίο». Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο κ. Κατρούγκαλος ζητά από την Επιτροπή να πάρει θέση για το αν συμμερίζεται αυτού του είδους τις παρεμβάσεις σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αν υπάρχει νομικό έρεισμα στις Συνθήκες παρόμοιας επέμβασης.

Το μεσημέρι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκφράσει την δυσφορία τους για τις δηλώσεις Γιούνκερ, κάνοντας λόγο για στήριξη που παρέχει στις μνημονιακές δυνάμεις της χώρας, σε αντίθεση με το κλίμα που, όπως σημείωναν, διαμορφώνεται στους ευρωπαϊκούς λαούς. Οι τοποθετήσεις του κ. Γιουνκέρ θεωρούνται από την αξιωματική αντιπολίτευση ιδιαίτερα προκλητικές γιατί δεν εκφράζουν απλά την προτίμησή του για τον κ. Σαμαρά, τον κ. Δήμα και το Μνημόνιο, αλλά είναι διχαστικές για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά και την ελληνική κοινωνία, όταν δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να έλθουν ακραίες δυνάμεις στην εξουσία, διότι αυτό θα ήταν επικίνδυνο.

Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναικό Πρακτορείο, η ορολογία του κ. Γιούνκερ αναμεταδιδόμενη από τα ελληνικά ΜΜΕ διαχέεται ως απειλή κατά της ελληνικής κοινωνίας και εκ των πραγμάτων επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό. Υπό αυτό το πρίσμα, τονίζουν οι ίδιες πηγές, ακόμη και η κυβέρνηση θα έπρεπε να τις καταδικάσει.

Πηγή : www.toxwni.gr

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com