«Παραιτήσου» θα πει ο Τσίπρας στον Σαμαρά αν συναντηθούν

2014-10-13 19:47

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC

Την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση υλοποίησης πρόσκλησης του πρωθυπουργού για συνάντησή τους, όπως τόνισε ο Νίκος Παππάς.

«Προφανώς και δεν θα την αρνηθεί την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας και θα πει ενώπιον του πρωθυπουργού αυτά που πρέπει να του πει και τις δημόσια διατυπωμένες θέσεις μας. Όπως είχε πει ο κ. Σαμαράς το 2011 στον κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι ότι είναι ευκαιρία να το ακούσει διά ζώσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, «η συζήτηση στη Βουλή απέδειξε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη λογική που η τρόικα έχει επιβάλει στην Ελλάδα… Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή είναι η πρώτη πολιτική δύναμη. Συνεπώς, πρέπει να κάνει καθαρό ένα “όχι” απέναντι στην κυβέρνηση -διότι (αυτή) δεν κρατάει κανένα κλειδί εξελίξεων, αλλά και (να πει) προς τους εταίρους μας, ότι οποιαδήποτε συμφωνία με τους εταίρους μας δεσμεύει τη χώρα και είναι μακρόχρονη, πρέπει να έχει τουλάχιστον τη βασική συμφωνία μας και να προκύψει από Βουλή που θα έχει πίσω της τη φρέσκια λαϊκή εντολή».

Ερωτηθείς για το πόσο μακριά ή κοντά είναι οι 180 ψήφοι για την προεδρική εκλογή από τους 155 βουλευτές της ψήφου εμπιστοσύνης είπε: «Έχει διαστημική απόσταση και το γνωρίζετε από το ρεπορτάζ, διότι συνομιλείτε και με βουλευτές. Υπάρχει ένα πολιτικό κλίμα, θα σας έλεγα, πολύ έντονα αποτρεπτικό από το να διαμορφωθούν συναινέσεις και να αυξήσει την επιρροή της η κυβέρνηση… Έχει, λοιπόν, διαμορφωθεί ένα περιβάλλον που προεξοφλεί ότι έχουμε κυβέρνηση με ακραία διάρκεια ζωής τρεις- τέσσερις μήνες και αυτό δεν διευκολύνει».

Πηγή : arouraios.gr