«Παρέλυσε» το διαδίκτυο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

2014-11-17 18:20

Συνολικά 505 αιτήσεις, οι 167 εγκρίθηκαν, οι 39 απορρίφθηκαν και οι υπόλοιπες εξετάζονται

 

Η ιστοσελίδα energo-eke.gr, στην οποία οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου να εισπράξουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ξεκινά να εφαρμόζεται πιλοτικά σε 13 δήμους, βρέθηκε εκτός λειτουργίας από το βράδυ του Σάββατου, ενώ η λειτουργία της αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 11 σήμερα το πρωί.

 

Η προθεσμία αιτήσεων λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου και το ποσό θα δοθεί σε όλους αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου 2014. Από την επόμενη χρονιά, η είσπραξη του βοηθήματος θα υπολογίζεται από την 1η του μήνα υποβολής της αίτησης.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα θα εφαρμοστεί σε πρώτο στάδιο πιλοτικά σε 13 δήμους: Δράμας (περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), Έδεσσας (περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), Γρεβενών (περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), Ιωαννίνων (περιφέρεια Ηπείρου), Καρδίτσας (περιφέρεια Θεσσαλίας), Λευκάδας (περιφέρεια Ιονίων Νήσων), Ι. Π. Μεσολογγίου (περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος), Χαλκίδας (περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος), Καλλιθέας (περιφέρεια Αττικής), Μαλεβιζίου (περιφέρεια Κρήτης), Τρίπολης (περιφέρεια Πελοποννήσου), Σύρου (περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), Σάμου (περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

Πηγή : www.dealnews.gr/