Βιταμίνη D για την πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού

2017-02-28 16:29

vitamindrespiratoryinfectionromanou.jpg

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε για τον ρόλο της βιταμίνης D, της γνωστής ως «βιταμίνης του ήλιου», στην υγεία των μυών και των οστών. Νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση British Medical Journal αποκαλύπτει τον ρόλο της στην πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έρχονται να συμφωνήσουν με τις παρατηρήσεις ότι τα κρυολογήμτα και η γρίπη είναι πιο συχνά τον χειμώνα και την άνοιξη, που τα επίπεδα της βιταμίνης D είναι στα χαμηλότερά τους επίπεδα.
Τουλάχιστον το 70% των Βρετανών παθαίνουν τουλάχιστον μία οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού κάθε χρονο. Οι οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού οδηγούν σε 300.000 εισαγωγές στο νοσοκομείο και σε 35.000 θανάτους κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η νέα έρευνα, ανέλυσε δεδομένα από 11.000 ασθενείς, ηλικίας έως 95 ετών από 14 χώρες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D μπορεί να προλάβει τις λοιμώξεις του αναπνευστικού, ιδίως σε εκείνους που έχουν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης.
Μόνο στη Βρετανία, η λήψη συμπληρώματος βιταμίνης D θα μπορούσε να αποτρέψει περισσότερα από τρία εκατομμύρια περιστατικά κρυολογήματος και γρίπης.

 

 

πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com