Το απλό τεστ που προβλέπει αν έχετε κατάθλιψη

2015-06-18 18:35
monaxia.medium.jpg

Η προσοχή που δίνετε στα συναισθήματα των ανθρώπων μπορεί να καθορίσει αν είστε σε κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Clinical Psychological Science», οι ερευνητές ζήτησαν από 160 γυναίκες – 60 από τις οποίες είχαν προηγούμενο ιστορικό κατάθλιψης –  δούνε δυο πρόσωπα: το ένα είχε «ουδέτερες» εκφράσεις και το άλλο ήταν εναλλακτικά είτε θυμωμένο, χαρούμενο ή λυπημένο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με προηγούμενο ιστορικό κατάθλιψης, έδιναν  περισσότερη προσοχή στα θυμωμένα πρόσωπα. Όπως διαπιστώθηκε, οι γυναίκες αυτές  διατρέχαν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ο καθηγητής ψυχολογίας Brandon Gibb, που συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε ότι οι επιπτώσεις της έρευνας ήταν σαφείς. «Αν η προσοχή σας «μαγνητίζεται» από ανθρώπους που φαίνεται να είναι θυμωμένοι μαζί σας, τότε είστε σε κίνδυνο κατάθλιψης».

Πηγή : medicalnews.gr

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com