Το άγχος έχει και τα καλά του…

2015-12-15 17:30

Good Stress

Νέα έρευνα αποδεικνύει πως το στρες δεν έχει μόνο βλαβερές συνέπειες στον οργανισμό, όπως πιστεύουμε όλοι, αλλά μπορεί να έχει και μια σειρά από θετικά αποτελέσματα.

Έρευνα του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης και του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακάλυψε πως η ανησυχία και το άγχος έχουν και τα καλά τους, μιας και θέτουν τον άνθρωπο σε εγρήγορση.

«Το άγχος δεν είναι εχθρός σας, ίσα-ίσα μπορεί να γίνει εποικοδομητικό και να σας κάνει πιο ενεργητικούς», αναφέρουν οι ερευνητές σύμφωνα με την Telegraph.

Βοηθά τη μνήμη

Υπάρχουν δεκάδες έρευνες που σημειώνουν πως οι ορμόνες του στρες σχετίζονται με την ικανότητα της μάθησης και της διατήρησης πληροφοριών.

Όταν αυτές διατηρούνται σε λογικά επίπεδα (που μπορούν να οδηγήσουν σε κατάθλιψη, ενώ τα χαμηλά σε κόπωση) μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμο στη συγκέντρωση, στη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης μνήμης αλλά και στη ολοκλήρωση εργασιών.

Προφυλάσσει από αρρώστιες

Αντίθετα με την κοινή αντίληψη ότι το στρες μας αρρωσταίνει, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Το άγχος, έστω και το προσωρινό, μπορεί να σας προσφέρει μια παρατεταμένη περίοδο άμυνας έναντι της ίωσης. Φαίνεται η ανησυχία που προκαλεί το άγχος επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να καταλάβει ότι χρειαζόμαστε τη βοήθεια του.

Κρατά σε εγρήγορση

Το άγχος σε φυσιολογικά επίπεδα μπορεί να σας κάνει πιο δημιουργικούς και εφευρετικούς. Γεννιόμαστε με τόσα πολλά ένστικτα, που ορισμένα «ανθίζουν» κάτω από πίεση. Εάν δείτε το άγχος με διαφορετικό τρόπο, μπορείτε να αλλάξετε την επίδραση που έχει επάνω σας.

Πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com