Τα μαύρα τους μυαλά…Του Βασίλη Σπυριδάκη

2015-03-16 16:40

Να λοιπόν που σήμερα γράφτηκε ο τραγικός επίλογος μιας εξαφάνισης που εδώ και μέρες συγκλόνιζε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός μερικά μέτρα από τη σχολή που προσπάθησε να χτίσει τα όνειρα του.

Μόνο που κάποιοι είχαν διαφορετική γνώμη. Την στήριξαν στα χέρια τους, στην «ευρηματικότητά» τους στα καψώνια, στα μαύρα τους πουκάμισα. Στα μαύρα τους μυαλά… Και τέτοια σκοτεινά μυαλά έχουμε δυστυχώς πολλά εδώ στην Κρήτη.

Ο Βαγγέλης αντί να βρει συμπατριώτες στην Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων βρήκε βασανιστές που ξεχείλιζαν από «λεβεντιά». Αυτή τη «λεβεντιά» που τη σαρώνει ο βουνίσιος αέρας της Κρήτης και ορισμένοι την κάνουν επικίνδυνη, απάνθρωπη.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης που μέσα σε λίγες μέρες έγινε Βαγγέλης για την Ελλάδα είχε να αντιμετωπίσει, εκτός από τους συμπατριώτες του, και τα αρπακτικά της δημοσιογραφίας καθώς η εξαφάνιση του έφερνε και τηλεθεάσεις και αναγνώσεις και like.Ένα έθνος του θεάματος, της επιφάνειας και των εντυπώσεων που προκαλούσε το σεμνό και ντροπαλό βλέμμα του 20χρονου φοιτητή.

Δυστυχώς κανείς δεν βρέθηκε να προστατέψει τον Βαγγέλη. Όταν φοιτούσε. Όταν εξαφανίστηκε. Βρέθηκαν όμως πολιτικοί να προστατέψουν τους νταήδες. Τους βασανιστές της σεμνότητας ενός παιδιού που τελικά δεν μπόρεσε να αντέξει ότι συμπατριώτές του μετέτρεψαν το όνειρο του σε εφιάλτη…


Ο Βασίλης Σπυριδάκης είναι δ/ντης του STAR FM 88,4 FM Κόκκινου Ηρακλείου 

Πηγή:  inotos.gr

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.