Συμμετοχή Δημάρχου Πεντέλης για τον Ελληνισμό της Ουκρανίας

2017-04-25 16:57

Την Κυριακή 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε από την UKRAINIAN-HELLENIC THOUGHT (Κοινότητα της ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα και των Ελλήνων φιλοουκρανών «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη») υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Επιστημών των Ανώτατων Σπουδών της Ουκρανίας Ημερίδα με θέμα: ¨Ο Ελληνισμός της Ουκρανίας Χθες, Σήμερα, Αύριο. Συνιστώσες & Προεκτάσεις¨ στο Ξενοδοχείο President.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου Καψάλης συμμετείχε στη Ημερίδα και στην εισήγησή του ανέπτυξε τις ομοιότητες των δύο χωρών και τους λόγους εκείνους για τους οποίους και οι δύο έχουν υποστεί και υφίστανται ακόμα μαρτύρια. H κατάσταση αυτή επιβάλει ώριμη αντιμετώπιση από τους λαούς και λειτουργία με αίσθημα ευθύνης από τις εξουσίες που τους αντιπροσωπεύουν. Κλείνοντας ο Δήμαρχος τόνισε πως σε επίπεδο α΄βάθμιας Αυτοδιοίκησης υποστηρίζει πρωτοβουλίες που προάγουν τη φιλία μεταξύ των λαών και την ανάπτυξη σχέσεων με σκοπό την ανταλλαγή πολιτιστικής και φιλοσοφικής κουλτούρας και που στηρίζουν τους Έλληνες της διασποράς προκειμένου να κρατηθούν ζωντανά και να μην εκφυλίζονται τα στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας, διατηρώντας ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας που ήδη υπάρχει με τη χώρα της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κος Λευτέρης Β. Τζόκας απένειμε στον Δήμαρχο συμβολικά, ως επισφράγιση της Ελληνο-ουκρανικής φιλίας, βιβλίο της Λογοτέχνιδας – Ποιήτριας Βαλεντίνας Ε. Μπατσάλ.

 

 

Το Site έχει την άδεια της ΑΕΠΙ.

Τα Μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη – χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την προηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ.

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com