Παράδοση 18 Κινητών Μονάδων από την Ολλανδία στο Ε.Κ.ΕΠ.Υ

2016-04-21 08:18

P1010017.JPG

Παραδόθηκαν σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) οι δεκαοκτώ (18) Κινητές ιατρικές μονάδες από την Ολλανδία, οι οποίες προσφέρθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ) για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Τα οχήματα παρέλαβε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη, ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ και γενικώς συντονιστής υγειονομικών δράσεων του Προσφυγικού κ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, παρουσία του Πρέσβη του Βασιλείου της Ολλανδίας κ. Caspar Veldkamp, σε μια συμβολική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/04/2016 στην κεντρική αποθήκη του Υπουργείου Υγείας στον Ταύρο.

Τα ασθενοφόρα οχήματα, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Διοικητή του ΕΚΕΠΥ, πρόκειται να είναι έτοιμα προς χρήση σε σύντομο χρονικό διάστημα σε ότι αφορά διαδικαστικά στοιχεία ταξινόμησης τους οπότε και θα διατεθούν σε δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων ανά την Επικράτεια, με την ευθύνη διαχείρισής τους από το ΕΚΕΠΥ.

Μάλιστα για ακόμα μια φορά ο Ολλανδός Πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πλήρη αξιοποίηση της βοήθειας που έχει αποσταλεί στην Ελλάδα, μέσω και των δύο ενεργοποιήσεων του ΕΜΠΠ και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για τα κράτη μέλη να συνεχίσουν να συνδράμουν σε αυτή τη συγκυρία την χώρα μας με ανθρωπιστική βοήθεια.

Πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com