Οι ταινίες τρόμου πράγματι «παγώνουν» το αίμα

2015-12-30 18:25

horror movie freeze blood

Εδώ και χρόνια η βιομηχανία του Χόλυγουντ, προσπαθεί να «παγώσει» το αίμα των τηλεθεατών με μακάβριες και τρομακτικές σκηνές, προσπαθώντας να προσελκύσει ακόμα τους λάτρεις των ταινιών τρόμου. Τώρα, χάρη σε μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Leiden στην Ολλανδία, αυτή η προσπάθεια φαίνεται να πως αποδεικνύει και ιατρικώς πραγματική.

Συγκεκριμένα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό British Medical Journal, σύμφωνα με την Guardian, βασίστηκε στην ανάλυση δείγματος αίματος από εθελοντές οι οποίοι κάποιοι είχαν μόλις παρακολουθήσει μια ταινία τρόμου και κάποιοι ένα ντοκιμαντέρ για την γαλλική βιομηχανία κρασιού.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, εκείνοι που είχαν παρακολουθήσει ταινία τρόμου είχαν υψηλότερα επίπεδα του παράγοντα πήξης VII, που προκαλεί πήξη στο αίμα.

Γεγονός που σημαίνει ότι ο φόβος μπορεί να κάνει πράγματι το αίμα μας να «παγώσει». Ωστόσο, σύμφωνα με την ανάλυση δεν καταγράφηκε καμία άλλη επίδραση στα επίπεδα άλλων πρωτεϊνών που εμπλέκονται στον σχηματισμό θρόμβων αίματος.

Σε κάθε περίπτωση οι ερευνητές εξηγούν ότι η πήξη του αίματος εις ανταπόκριση κάποιου συμβάντος που προκαλεί φόβο μπορεί να θετικό αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας του ανθρώπινου είδους, προετοιμάζοντας δηλαδή το σώμα για την απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια επικίνδυνων καταστάσεων.

Πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com