«Νόστιμο φαγητό για όλους»

2017-01-26 16:57

koinwnikeskouzines.jpg

Mία πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανακοίνωσε χθες, στο Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα η Knorr και η ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS. Αναγνωρίζοντας ότι το γευστικό φαγητό είναι δικαίωμα όλων μας, η Knorr και η Unilever στηρίζουν το έργο της ΜΚΟ «Μπορούμε», μίας οργάνωσης που ως “call for action” έχει τη φράση «καμία μερίδα φαγητού χαμένη».

Το «Μπορούμε» «γεννήθηκε» ως ιδέα τον Οκτώβριο του 2011, όταν τα ιδρυτικά του μέλη κατάφεραν να «σώσουν» 12 τυρόπιτες από τα σκουπίδια και να βοηθήσουν να φτάσουν σε ανθρώπους που τις είχαν ανάγκη. Σήμερα, το «Μπορούμε» συμβάλλει στο να φτάνουν καθημερινά σε ανθρώπους που το χρειάζονται, 18.000 μερίδες φαγητού.
Με τη βοήθεια του «Μπορούμε», η Knorr υλοποιεί την πρωτοβουλία «ΠΛΟΥΣΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», που σαν στόχο έχει να στηρίξει πολλές κοινωνικές κουζίνες, τόσο οικονομικά, προσφέροντας περίπου 35.000 μερίδες φαγητού κάθε χρόνο, όσο και με χορηγίες προϊόντων, αλλά και διοργανώνοντας σεμινάρια με γνωστούς σεφ, εξήγησε ο Δημήτρης Σερίφης, Marketing Manager Food, της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, ώστε οι εθελοντές που μαγειρεύουν στις κοινωνικές κουζίνες να βελτιώσουν τις μαγειρικές τους ικανότητες και να μπορούν να προσφέρουν ακόμη πιο γευστικό φαγητό. Μέχρι σήμερα, η Knorr έχει προσφέρει 7.000 προϊόντα σε 4 κοινωνικές κουζίνες, ενώ για όλο το 2017 θα προσφέρει περισσότερα από 50.000 προϊόντα.
«Στόχος μας δεν είναι απλώς να δώσουμε φαγητό, αλλά να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους να νιώσουν πάλι ιδιαίτερα», τόνισε ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Συνιδρυτής του «Μπορούμε». «Το φαγητό που καταναλώνουμε επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου, άρα και τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας», σημείωσε με τη σειρά της, η Κλινική Διαιτολόγος και Αθλητική Διατροφολόγος Ειρήνη Μπαμπαρούτση.
«Είναι σημαντικό να τρώμε καλά και να τρώμε σωστά, αλλά κυρίως να απολαμβάνουμε πλούσιες στιγμές με το φαγητό μας. Είτε κάποιος σιτίζεται σε μία κοινωνική κουζίνα είτε στο σπίτι, το να απολαμβάνει ένα νόστιμο φαγητό δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη για να μπορεί να νιώθει καλά κάθε μέρα που περνά. Ειδικά, για τους ανθρώπους σε ανάγκη που αντιμετωπίζουν μια δύσκολη καθημερινότητα, ένα γευστικό φαγητό τους δίνει πραγματικά τη δύναμη να συνεχίσουν», πρόσθεσε η ίδια. Σε μια Ευρώπη, όπου 79 εκατομμύρια πολίτες υποσιτίζονται, αλλά ταυτόχρονα 10 εκατομμύρια τόνοι φαγητού καταλήγουν στα σκουπίδια, είναι σημαντικό να αποκτήσουμε παιδεία, τόσο στο πώς να ψωνίζουμε, όσο και στο πώς να διχαιριζόμαστε την περίσσεια φαγητού, τόνισε η κ. Μπαμπαρούτση.
Τέλος, η βραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου υπογράμμισε χαρακτηριστικά, κλείνοντας σε μία φράση όλη την ουσία της παρουσίασης: «Το φαγητό των συσσιτίων δεν είναι φαγητό για να χορτάσεις το στομάχι σου, είναι φαγητό για να χορτάσεις την ψυχή σου».
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Unilever αποτελεί τμήμα ενός διεθνούς προγράμματος της Unilever, με τίτλο “Flavors for all”, στο πλαίσιο του οποίου ήδη υποστηρίζονται κοινωνικές κουζίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Βέλγιο, στην Ελβετία και στην Πορτογαλία. Επιπλέον, η βελτίωση της διατροφής εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι το 2020 είναι μία από τις 3 κύριες δεσμεύσεις του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης της Unilever για την Αειφορία.

 

 

πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com