Νέο γύρο κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι γιατροί. Πότε και ποιοί θα απεργήσουν

2015-11-26 16:54

apergia poreia

"Θερμές" αναμένονται οι επόμενες ημέρες για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, καθώς η ΟΕΝΓΕ έχει προγραμματίσει σειρά κινητοποιήσεων με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ γιατροί σε ΠΕΔΥ- Κέντρα Υγείας καλούνται σε Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου (10πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου) και συνάντηση – παράσταση στο Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό στη μία το μεσημέρι.

Διεκδικούν, μεταξύ άλλων, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για όλους τους γιατρούς που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας, αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, αλλά και "άρση του εμποδίου ένταξης των γιατρών των ΚΥ στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η 'νόμιμη' απλήρωτη εργασία".

Παράλληλα, ζητούν αναβάθμιση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, άμεση διαμόρφωση χάρτη υγείας "όχι μόνο καταγραφής δομών, αλλά κυρίως των υγειονομικών αναγκών και στήριξης με στοχευμένες προσλήψεις ιατρών και προσωπικού", καθώς και επαναφορά στα νοσοκομεία αναφοράς της μισθοδοσίας και του εφοδιασμού σε υλικό.

Απεργία

Η ΟΕΝΓΕ έχει επίσης κηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου με αιτήματα τις προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στο ΕΣΥ, την επαρκή χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και τη θεμελίωση συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Επίσης, την Παρασκευή τα μέλη της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας στα Νοσοκομεία και ΚΥ όλης της χώρας από τις 11πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου. Την ημέρα εκείνη, σημειώνεται, εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου κατ΄ αναλογία με ό,τι έγινε με τους δικαστικούς και τους ενστόλους.

Πηγή : www.stogiatro.gr

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com