Κουρουμπλής: Μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια

2015-03-30 17:19
FA143794C39E9A45D60318CCAC522044.jpg

  Για μείωση της συμμετοχής του κόσμου στα φάρμακα μέσα στο επόμενο τρίμηνο με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια δεσμεύθηκε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «επεξεργαζόμαστε τον τρόπο με τον οποίο θα μειωθεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια η συμμετοχή του κόσμου στα φάρμακα. Δεν είναι δυνατόν εγώ να πληρώνω την ίδια συμμετοχή με έναν άνεργο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η συμμετοχή μπορεί να φτάνει και στο 80%».

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής επιτέθηκε στους προκατόχους του στο υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «πριν από πέντε χρόνια η συμμετοχή ήταν στο 12% και πλέον έχει φτάσει στο 34% κατά μέσο όρο. Ο κόσμος πλήρωσε 300 εκατομμύρια. Δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν το ποσό αυτό οι βιομηχανίες μέσω clawback; Το φορτώσανε όμως στον κόσμο».

«Εμείς είμαστε δύο μήνες στο υπουργείο και έχουμε καλέσει όλες τις πολυεθνικές σε ανοιχτό διάλογο. Εν συνεχεία καλέσαμε και τις μητρικές εταιρίες. Τα τελευταία έξι χρόνια είχαν κάνει τζίρο 18 δισ. ευρώ και δεν έχουν πληρώσει ένα ευρώ στο Δημόσιο. Ποιος κυβερνούσε αυτά τα χρόνια;» διερωτήθηκε ο υπουργός Υγείας.

Πηγή : medicalnews.gr

 

Ώρα σε Βριλήσσια:

Επικοινωνία

Ραδιόφωνο Άνω Βριλησσίων radioanovrilissia@yahoo.com